Търсене
   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
СТАТИЯ


ПРОЗОРЕЧНА СИСТЕМА EFORTE – „ТЕХНОЛОГИЯ” ЗА ЕНЕРГИЙНО-ЕФЕКТИВНИ ЖИЛИЩА
Прозоречна система Eforte – „технология” за енергийно-ефективни жилища автор: СБКИ
август 2017

Иновационният стил на белгийската фирма Deceuninck бе доказан за пореден път. На българския пазар се предлага неин нов продукт – системата от профили за прозорци и врати Eforte (Ефорте). Тя се произвежда в заводите на Inoutic/Deceuninck Gmbh, в Боген, Германия и е топ-оферта дори за взискателния немски купувач.

Eforte дефинира европейските стандарти за енергийна ефективност: с обичайно произвежданата стоманена армировка, с монтажна широчина 84 мм и без допълнителни топлоизолационни елементи профилът на Efortе постига превъзходна топлоизолация. За първи път показателят Uf (коефициент на топлопреминаване на рамката) слиза под единица. Коефициентът на топлопреминаване при Eforte е Uf = 0.95 W/m².K. С това тя напълно удовлетворява изискванията за строителство на пасивни къщи.

СБКИ е една от малкото засега, предлагащи дограма, изпълнена с Eforte. Пазарната й политика е да продава не суровина (немските профили на Inoutic), а готов продукт (прозорци и врати, изпълнени с Eforte). Инвестицията, необходима за пренастройване на производствената база, е факт. Интересът на клиентите – също.

Стандартният PVC прозорец с обикновен стъклопакет (без нискоемисиони стъкла) има коефициент на топлопреминаване около 2.45 W/m².K. При Eforte, в зависимост от остъкляването, може да се постигне К= 0.8 W/m².K (покриващ изискването за пасивни къщи). На езика на потребителите това означава икономия на газ за отопление 1120 литра на година само от един прозорец.

Характеристиките, довели до този скок в показателите, са няколко:

01 От 20 до 56 mm остъкляване: Възможност за остъкляване на профила със стъклопакет от 20 до 47 mm, специално за много дебели стъкла, осигуряващи висока степен на защита от топлина и шум;
02 Стъклодържатели с растер с 2 контактни повърхности съобразно DIN 18545: Повишена устойчивост срещу взлом;
03 Здрава и следваща формата арматура: Стабилна конструкция на прозорците / големи камери за допълнително изолиране. Като опция – термично разделено армиране за още по-добра Uf-стойност;


Новост: Праг на вратата на балкона на равнището на пода

04 Обкови: Висока степен на функционалност и продължителна употреба / Закрепване през три стени и допълнителен канал за завинтване;
05 Улей за обкова по европейски стандарт с осов размер 13 mm: Възможност за допълнително оборудване за обезопасяване на прозорците с повишена устойчивост срещу взлом;
06 Ново допълнително уплътнение и три непрекъснати уплътнения: Превъзходна топлоизолация и уплътненост срещу вятър и бурен дъжд;
07 Височина на фалца на стъклото 25 mm: Оптимална топлоизолация / Предотвратяване на събиране на кондензна вода;
08 Система профили за прозорци с 6 камери: Превъзходна топлоизолация със стомана / Uf - стойност 0,95 W/m
²K;
09 Отвори за дюбели, за отводняване и за вентилация в предкамерите: З ащита от влага и корозия в камерите от стомана и с арматура;
10 Монтажна широчина 84 mm: Висока степен на топлоизолация за икономии от разходи за отопление
11 Елегантен профил с тесни видими контури от 120 mm и 20-градусови наклони: Добро оттичане на водата / хармоничен дизайн;
12 Залепване на покритие: Могат да бъдат реализирани елементи с височината на помещението до 2,60 m / оптимална якост на усукване;
13 Водобран: Интегрирано закрепване на профила на летящия делител;
14 Дизайн и възможности за оформление: Богат избор от декори и цветове / възможни са в универсален декор и декор с вид на дърво, с перлена структура и вид металик, както и с цветно покритие decoroc.

Акценти:
- Възможност за остъкляване на профила с дебелина на стъклопакета, варираща от 20 до 56 мм – максимално широк избор, осигуряващ висока степен на топло- и звукоизолация.
- Закрепване на стъклодържателя в две опорни точки – уникална характеристика при PVC профилните системи, която гарантира устойчиво и надеждно притискане на стъклопакета, както и повишена устойчивост срещу взлом.
- Височина на фалца при остъкляването в касата и в крилото 25 мм вместо досегашните 20 мм – осигуряващи допълнително „потъване“ от 5 мм на стъклопакета, като по този начин при ниски температури се гарантира повишена топлоизполация и отсъствие на конденз в долнатата му част. (Системата предлага така наречения „топъл ръб“ на прозореца) .
- Стоманено укрепване в централната зона, отделено от стените на профила и недостъпно за външни въздействия – още една термична бариера във вид на допълнителна камера за изолиране и устойчивост на конструкцията.

- Гарантирана висока степен на функционалност на обкова с възможност за закрепване през три стени и допълнителна камера за завинтване - конструктивно заложен допълнителен детайл за обезопасяване на прозорците с повишена устойчивост срещу взлом.
- Ново допълнително „средно“ уплътнение и три непрекъснати уплътнения - оптимална топлоизолация и защита срещу вятър и дъжд.
- Уникално уплътнение под стъклопакета, което отново подобрява топлоизолацията на прозорците.

Най-модерната прозоречна система на Deceuninck group, разработена и произвеждана в заводите на Inoutic/Deceuninck в Германия, не е само инженерен продукт. Тя е дизайн и прецизност. Ефорте на Inoutic е масивен профил, който позволява височина от 2.60 м - равна на цял етаж. Френският „почерк” в остъкляването съчетава обилна светлина с елегантни видими контури от 120 мм и 20-градусови наклони. Богатият избор на цветове и повърхности с перлена структура, с вид на дърво или металик дава шанс на всеки да обгърне в цвят представата си за красиво.

За контакти и повече информация - www.sbki-bg.com

 

Връзки:
PVC дограма

Вашият коментар

Автор:

Относно:

Коментар: