Търсене
   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
СТАТИЯ


КЕРАМИЧНАТА ФАСАДА TEMPIO® - ЛЕСЕН МОНТАЖ И ПОДДРЪЖКА
Керамичната фасада Tempio® - лесен монтаж и поддръжка автор: Вента Груп
август 2017

TEMPIO

В последните години вентилируемите фасадни системи се утвърдиха и станаха особенно популярно сред архитектите и предприемачите, главно поради високото качество, естетическите си възможности и многобройните предимства по отношение на термичната изолация в сградите, премахване на топлинните мостове и проблемите с конденза. Като водеща компания в търговията с материали за вентилируеми фасади Вента Груп ЕАД предлага разнообразно портфолио от качествени продукти, които предвиждат и удовлетворяват изискванията и нуждите на клиента, както по отношение на дизайна, така и по отношение качеството.

През 2004 година испанската фабрика Ceramica Mayor SA, партньор на Вента Груп ЕАД стартира нова производствена линия, предназначена за вентилируеми фасади – Tempio®.

Tempio® са специалисти в производството на екструдирани висококачествени керамични изделия за фасади. Следните аспекти могат да бъдат подчертани, като основни предимства на този строителен материал:
- Лесен монтаж – керамичните плочи се монтират само с механични системи за закрепване и фиксиране, без „мокър“ процес;
- Без разходи за поддръжка през годините - тъй като условията на околната среда не засягат керамичната фасада, а дъждовната вода я поддържа чиста;
- Индивидуалните плочи се подменят много лесно при необходимост;
- Благодарение на тази система основата на сградата е защитена от атмосферни влияния;
- Енергоспестяването варира от 25% до 40%;
- Елиминират се термо мостовете;
- Кондензацията на повърхностните води е напълно елиминирана. Наличието на въздушна камера улеснява преминаването на водните пари отвътре навън и благоприятства отвеждането на влагата, дължаща се на процесите вътре в помещенията;
- Отлична звукоизолация;
- Много подходяща система за реновация на сгради.

TEMPIO
TEMPIO

Керамични плочи Tempio® са представени в няколко различни фасадни системи:

Системата FK се състои от керамични плочи с дебелина 16 или 20 mm, чиято задна повърхност е с двойно анкериране, предпазващо изместване на детайлите в каквато и да е ситуация. Основното предимство на тази система е лесния монтаж и малко собствено тегло, само 28 kg/m². Това я прави предпочитана, икономическа изгодна и надеждна система.

TEMPIO
TEMPIO

 1. Керамични плочи Tempio®;
 2. Вертикален алуминиев Т-профил;
 3. Системен алуминиев хоризонтален профил;
 4. Дистанцираща планка;
 5. Анкер;
 6. Напрегната пластина;
 7. Подвижна точка на закрепване;
 8. Фиксирана точка;
 9. Топлоизолация;
10. Системен алуминиев долен хоризонтален профил.

Видове:

TEMPIO

Система FS е създадена за да отговаря на най-взискателните нужди на пазара. Навлизането на вода през Tempio® FS керамична фасада е невъзможно поради презастъпващата се хоризонтална фуга и вертикалния фугов профил. Дебелината на плочите, а именно 20 mm, 24 mm и 30 mm  осигурява изключителна устойчивост на удар. Детайлите от системата се монтират и демонтират изключително лесно.

TEMPIO
TEMPIO

1. Керамични плочи Tempio® FS24;
2. Клипс;
3. Вертикален алуминиев Т-профил;
4. Вертикален фугов профил;
5. Дистанцираща планка;
6. Анкер;
7. Поп-нит;
8. Топлоизолация.

Модели:

TEMPIO

За контакти и повече информация - Вента Груп.

 

Връзки:
Фасади

Вашият коментар

Автор:

Относно:

Коментар: