Търсене
   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
СТАТИЯ


НОВ РЕФЕРЕНТЕН ОБЕКТ НА SCHÜCO – “SOFIA LUXURY RESIDENCE” В СОФИЯ
Нов референтен обект на Schüco – “Sofia Luxury Residence” в София автор: Алукьонигщал
септември 2017

В процес на завършване е един от най-новите и интересни референтни обекти на Алукьонигщал за 2017 година, а именно - “ Sofia Luxury Residence” в София.

В обекта е използвана една от най-новите и иновативни остъклени фасадни конструкции „Schüco FWS 60 CV“. Системата се отличава със конструктивен детайл, който съчетава фасаден профил и отваряеми крила в общо видимо сечение от само 60 мм. За постигане на тази визия е разработен профил за крило, върху което чрез специална технология се залепва използвания за обекта троен стъклопакет и което в затворено положение е скрито зад видимата фасадна капачка с ширина 60 мм. По този начин отваряемите крила не се отличават от фиксираните стъклопакети и се получава равномерна и хармонична визия на конструкцията както отвън, така и отвътре.

Единственият признак, по който се отличава крилото, е дръжката от вътрешната страна и тънката фуга по периферията. Използват се системно разработени от Schüco скрити обкови от серията Simply Smart, което значи, че пантите също са невидими в затворено положение на крилото. Обковът осигурява двуплоскостно отваряне и е бърз и лесен за монтаж, като последователността на монтажа на компонентите е произволна и се осъществява почти без нужда от специализирани инструменти.

Крилата в обекта са изработени на височина 2510 мм, като системно може да се гарантира плътност дори до 2800 мм височина и максимално 160 кг тегло.

Сериозен ресурс бе вложен и в проектирането и изпълнението на монтажните детайли. В строителство от висок клас, в каквато категория попада този обект, трябва да бъдат осигурени добри работни параметри по отношение на топло- и звукоизолацията, въздухоплътност и мерки за предотвратяване на възможността от образуване на кондензна влага. Това са основни показатели за постигане на комфортно обитаване и безпроблемна експлоатация за голям период от време.

Фирма АлуКьонигЩал ЕООД разработи съвместно с изпълнителя на фасадата  необходимите черни каси, монтажни конзоли, топлоизолации, хидро- и пароизолации по начин, който осигурява безпрепятствено отводняване и сигурно функциониране на системата. Всички детайли бяха подробно изследвани чрез софтуерен изотермичен анализ, което дава сигурност в оценката за температурното разпределение при екстремни атмосферни условия.

В заключение може да се каже, че обектът е изпълнен с иновативна нова система на Schüco, която е проектирана и изпълнена по съвременни технологии и може да бъде давана като пример за качествено строителство.

 

Връзки:
PVC дограма
Фасади

Вашият коментар

Автор:

Относно:

Коментар: