3D слънцезащита в стъклопакети от Okalux

Okasolar

Немският производител на стъклопакети Okalux представя новия си продукт Okasolar 3 – слънцезащитна решетка, поместена в пространството между стъклата. Тази система е специално проектирана за използване в покривната зона. За разлика от конвенционалните системи, мрежата на Okasolar 3D допълва основните ламели в триизмерна мрежа. Специфичната геометрия на системата с оптимизирани напречни сечения, ъгли на наклон и разстояния, е изчислена и разработена от лаборатория, изследваща свойствата на светлината. Резултатът е високоефективна система за слънцезащита, която не позволява пряко навлизане на слънчева светлина, независимо от часа, деня или сезона. Защитата функционира дори при странично лъчение при ниско разположение на слънцето, било то от изток или запад.

Okasolar

В допълнение към тази цялостна защита от слънцето мрежата осигурява добра видимост и по този начин е максимално пропусклива за дифузна дневна светлина – по този начин, коефициентите на яркост във вътрешността са постоянни, независимо от метеорологичните условия.

Okasolar

За доброто представяне на системата, в допълнение към геометрията на растера, допринася и използването на високоефективни материали. Основните ламели, обърнати на юг, са изработени от силно отразяващ алуминий с голям слънчев коефициент, а ригелите са изработени от силно отразяваща пластмаса. С това се постигат най-добрите възможни отражателни свойства за предотвратяване на прегряване във вътрешността на сградата. Така, максималното пропускане на светлина при 3D решетката Okasolar е макс. 85% и благодарение на защитеното си място, системата не се нуждае от поддръжка.

За повече информация: Okalux

Може да харесате още...