Адаптивна повторна употреба: старо РПУ стана модерна детска градина в Бургас

Филиалът на ЦДГ №6 “Вълшебство” отвори врати за 120 деца след цялостна реконструкция на сградата на бившето 5- то РПУ в бургаския комплекс “Лазур”, съобщи общината.

Сградата е с изцяло подменена дограма и въведени мерки за енергийна ефективност, обзаведена е с модерна мебелировка, изградени са и площадки за игра за децата.

“Това са едни от най-хубавите събития за мен като кмет. Щастлив съм, че завършихме преустройството на сградата в срок, а жителите на к-с “Лазур” няма да губят време в пътуване до други детски заведения, защото ще разполагат с прекрасна база тук на място”, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов по време на официалната церемония.

Той припомни, че след преместване на бившето 5-то РПУ в нова сграда, Община Бургас моментално се е заела да превърне старата отново в детска градина. Предстои да бъдат построени физкултурен салон и плувен басейн за малчуганите.

Новата детска градина бе осветена и благословена. Празничната програма продължи с мини постановка на емблематичната приказка “Малкият принц”, а главният герой подари своята вълшебна пръчица и книга на кметът Николов.

В събитието взе участие Цветан Цветанов, който като министър на вътрешните работи прехвърли собствеността на обекта на Община Бургас и помогна за реализирането на проекта.

greentech.bg

Може да харесате още...