Адаптивните фасади – принцип на тяхното изграждане

Семинарът на тема „Адаптивни фасади – принцип на тяхното изграждане“ е организиран съвместно с фирма Alukönigstahl и е ориентиран към архитекти, инженери, инвеститори и специалисти в строителния сектор.

Утвърдени експерти от компанията ще запознаят присъстващите с иновативните решения и технологии, които правят фасадите адаптивни по отношение на тяхната способност да регулират енергийните потоци от и към сградите.
В рамките на семинара ще бъдат разгледани системи за регулиране на температурата, естествената осветеност, вентилацията и интегриране на ВЕИ във фасадите, в които ключовия материал ще бъде стъклото и неговите рамкови конструкции. Значителните икономии на енергия, постигнати по този начин, се отразяват върху експлоатационните разходи на сградите за дълъг период от време и са приоритет в съвременното строителство.

Програма и основни теми:

8:30 – 9:00 – Регистрация
9:00 – 10:45 – Запознаване с принципите на адаптивните фасади и дефиниране на условия, при които остъклените конструкции допринасят с повече печалби, отколкото със загуби на енергия
10:45 – 11:00 – Кафе-пауза
11:00 – 13:00 – Запознаване със системите Schüco TipTronic за естествена вентилация и нощно охлаждане, фасадна концепция Schüco Е2; Интегриране на тънкослойна фотоволтайка Schüco PROSOL TF във фасадите и възможностите за частично засенчване чрез полупрозрачни модули

Семинарът е част от поредицата безплатни семинари на BGBC за иновативни решения, с цел популяризиране на теми, свързани с устойчивото строителство и енергийната ефективност.

Семинарът е със свободен вход и е отворен за всички!
Участието е с предварително записване

За допълнителна информация и записване: +359 2 964 13 20; education@bgbc.bg

Може да харесате още...