AGC Glass Europe инвестира във високоефективни стъклопакети


Съгласно споразумението за съвместни разработки на нови продукти между AGC и Panasonic, водещата компания AGC Glass Europe инвестира в производството на вакуумни остъклявания в завода си в Лоделинсар, Белгия. Технологията осигурява изключително висока енергийна ефективност. Началото на производството е насрочено за март 2019 г., а продуктите ще бъдат предназначени главно за строителния сектор.

Новото производство ще съчетае опита на Panasonic в областта на производството на дисплеи и този на AGC в обработката на стъкло за производство на стъклопакети за прозорци. Новият продукт е с термични и шумоизолационни свойства, които са сравними или дори надвишават тези на двукамерните системи. При това неговата дебелина (по-малко от 1 см), е само една четвърт от тази на стъклопакет с подобен формат, а теглото е по-малко с една трета. По-тънкият вакуумен стъклопакет осигурява по-добро предаване на светлината. Популяризирано под марката „Fineo“, новото вакуумно остъкляване осигурява несравним външен вид.

Новият продукт може да се комбинира със съществуващата линия от многофункционални стъкла на AGC, за да осигури слънцезащитни и звукоизолационни характеристики, както и допълнителна защита. Той е ориентиран към ново строителство, както и към модернизацията на сгради, тъй като този сегмент в Европа има значителен търговски потенциал.

„Fineo“ ще бъде представен за първи път на международното търговско изложение Glasstec, което ще се проведе между 23-26 октомври 2018 г. в Дюселдорф, Германия.

Може да харесате още...