AGC Interpane стартира производство на стъкло с вакуумна изолация

Fineo

Немската компания AGC Interpane обяви, че е завършено изграждането на производствените мощности за вакуумно-изолационното стъкло Fineo в Lodelinsart, Белгия. Всички производствени мощности вече са инсталирани, тествани и свързани към ERP системата. Понастоящем се съобщава, че се извършва окончателно прецизиране на производствените параметри и контрол на качеството.

Fineo

От края на май AGC Interpane ще започне да продава новият си продукт в Германия – следвана от Австрия и Швейцария. Максималният размер на стъклото в началото на производството ще бъде 1,5 х 2,5 m или 1,6 х 2,4 m. Стъклото Fineo с вакуумна изолация се състои от два стъклени листа с дебелина най-малко 3 mm, всеки с високо изолиращо покритие и разделени с вакуумен слой от 0,1 mm. Изолационните стойности на новото стъкло съответстват (или са дори по-добри) от тези на троен стъклопакет, като същото време самото стъкло тежи една трета по-малко, което ще позволява създаването на значително по-филигранни конструкции.

Fineo

В допълнение, в сравнение с конвенционалното тройно термоизолационно стъкло, новият продукт ще осигурява с 15% повече дневна светлина, а звукоизолацията ще се подобри с около 3 децибела. Най-голямата особеност на стъклото Fineo в сравнение с конвенционалните вакуумни изолационни стъкла е неговата конструкция: то няма отвор за евакуация и няма уплътнения, тъй като слоевете му се разтопяват неорганично един върху друг в производствения процес.

За повече информация: AGC Interpane

Може да харесате още...