Акт 16 за първите две санирани сгради

Първите две санирани сгради по програмата за Енергийно обновяване на българските домове в София получиха Акт 16. С това се удостоверява, че обектите са изпълнени по всички правила и се въвежда в експлоатация.

Един от блоковете се намира на ул. „Чарлз Дарвин” №3 в столичния картал „Изгрев”. Лично домоуправителят на етажната собственост получи разрешението за ползване от  Гергана Благиева, директор на Дирекция „Обновяване на жилищни сгради“ в Министерството на регионалното развитие. Другата сграда е бл. 17 в „Захарна фабрика” отново в столицата.

Санирането, което е продължило било половин година (от април до септември), включва монтиране на топлинна изолация на външните стени, пребоядисване на фасадите, монтиране на нова дограма и стъклопакет с високо термично съпротивление. Положена е топлинна изолация на покрива, пода и на тръбната мрежа за горещо водоснабдяване, която също е изцяло подновена. Обновени са и общите части на жилищните блокове. Общата стойност на строително-монтажните работи е 250 192 лв. с ДДС.

fakti.bg

 

Може да харесате още...