Алекса, затъмни прозорците

SageGlass

Гласовият контрол Amazon Echo може да се използва и за електрохромното стъкло на SageGlass. По този начин компанията реагира на нарастващото търсене на повече комфорт и функционалност.

Светлинни сензори и управление за динамично регулиране

С контролната система на SageGlass и светлинните ѝ сензори факторът за защита от слънцето на прозорците и фасадите може да бъде напълно автоматично адаптиран към днешната светлина благодарение на динамичното регулиране. Защитата срещу отблясъци и слънчева топлина може да бъде прецизно регулирана до желаното ниво. Използвайки прости гласови команди като “Alexa, помоли SageGlass да допусне вътре слънцето в помещението” или “Alexa, помоли SageGlass да затъмни прозорците”, динамичното остъкляване може да се контролира и чрез гласово управление. Използването на всеобхватни информационни и комуникационни технологии става все по-популярно, тъй като такива приложения са практични и удобни за потребителя. В допълнение към гласовия контрол, SageGlass предоставя подробна инсталационна документация за интегриране на контролера с други компоненти за управление на сгради и Amazon Web Services. Това означава, че остъкляването може да се управлява едновременно с друго оборудване за контрол на дома. Amazon Echo вече се предлага в Европа за всички сгради със SageGlass, завършени след май 2018 г.

Пилотно приложение на Saint-Gobain в Малвърн, САЩ

SageGlass поръча първата инсталация на Amazon Echo в централния офис на Сен Гобен в Северна Америка в Малвърн, Пенсилвания. „Тъй като SageGlass вече е съвместим с многобройни системи за управление на сгради и може да се контролира чрез мобилно приложение, следващата логична стъпка беше гласовият контрол“, казва Алън Макланеган, изпълнителен директор на SageGlass. Освен това използването на езикови технологии като Amazon Echo става все по-популярно.

Вижте също...