aluplast

От 1 януари 2021 г. цветовата гама Aluplast ще бъде допълнена с нови декоративни структури aludec. Това са висококачествени алуминиеви облицовки, отличаващи се с уникална дребнозърнеста матова повърхност със структура на прахово боядисан алуминий. Новите покрития се характеризират с висока издръжливост, лесна обработка, устойчивост на надраскване и простота на почистване.

Минимализъм и индустриален характер на прозорците
Прозорците са изключително важен елемент, подчертаващ характера на сградата и нейния интериор. В резултат на това асортиментът от налични декоративни конструкции непрекъснато се разширява и постоянно се търсят нови, атрактивни декоративни опции, които ще придадат на прозорците оригинален стил. Атрактивната матовопясъчна повърхност на aludec с вид на прахово боядисан алуминий е предложение, което ще бъде идеално за модерни, минималистични аранжировки.

Какви ще бъдат цветовете на прозорците през 2021 г.?
През последните години се наблюдава явна промяна в цветовите предпочитания по отношение на дограмата. Значително се променят предпочитанията относно колористиката, като преобладаващите цветове са антрацит, базалт, различни нюанси на сивото, а последно и черно.  Новите структури aludec следват тази тенденция, те се предлагат в седем атрактивни нюанса, вариращи от бяло и сиво, през кафяво, антрацит, метален ALUX до наситено черно. Това, което ги отличава обаче – както визуално, така и на допир, е тяхната пясъчноматова текстура на прахово боядисан алуминий.

aluplast_Nr03_aludec_dekor
anthrazitgrau ap Nr 03
aluplast_Nr04_aludec_dekor
jet-black ap Nr 04
aluplast
alux DB703 ap Nr 07
aluplast_Nr08_aludec_dekor
basaltgrau ap Nr 08
aluplast_Nr12_aludec_dekor
umbragrau ap Nr 12
aluplast_Nr36_aludec_dekor
verkehrsweiss ap Nr 36
aluplast_Nr37_aludec_dekor
fenstergrau ap Nr 37

Уверени сме, че успехът, който постигнахме, се дължи на нашите декоративни структури от сериите woodec, а клиентите също много харесаха aludec с доминиращите нюанси на сивото и антрацит, които придобиват още по-минималистичен и изискан характер.

Иновативното PVDF покритие е лесно за почистване, устойчиво и с повишена издръжливост
Най-горният слой на фолиото aludec е покрито с PVDF (поливинилиден флуорид), което прави повърхността устойчива на ултравиолетово лъчение, стареене и химикали. Поради тази причина повърхностите са лесни за почистване и поддържане в перфектно състояние дори след години при променящи се метеорологични условия.

По-добро отражение – по-малко поглъщане на топлина
Всички предлагани фолиа aludec са изработени в технологията „cool colors“, при която благодарение на използването на иновативни патентовани пигменти драстично се намалява абсорбцията на слънчева светлина, което е отговорно за нагряването на материала. По-голямата част от тази радиация не прониква в профила, а се отразява от повърхността. Притокът на топлина към профила е много по-нисък, повърхността остава хладна, а размерите на дограмата са стабилни. По този начин фолиото „cool colors“ позволява удължаване на експлоатационния период на дограмата.

Ефективност и ограничено използване на ресурсите
С новите декоративни структури aludec, производството на PVC прозорци с вид на алуминий никога не е било по-лесно. Това може да осигури икономична и технически конкурентна алтернатива както на алуминиевите прозорци, така и на алуминиево облицованите пластмасови прозорци. Освен икономическия аспект, съществува и същественият екологичен аспект, свързан със спестяването на природни ресурси.

Ново поколение алуминиеви декоративни конструкции: Ideal 7000, Ideal 8000, Intertec 85, HST 85, Smart Slide, Ideal 70.

За контакти и допълнителна информация – Алупласт България.