Alukoenigstahl – съвременна адаптация на културни паметници

Алукьонигщал

Презентация: 28.11 19:00-19:30 – НДК, етаж 5, зала 7

Към съвременната архитектура се поставят все по-големи изисквания относно енергийната ефективност при експлоатация. Опазването на архитектурното наследство е друга болна тема. На своята презентация в рамките на SAW12 фирма Алукьонигщал ще ви запознае с възможности за реставрация на остъклените конструкции с едновременно запазване на автентичния стил на сградата.

Сградите в историческите части на градовете приемат все повече нови функции, а изискванията за запазване на оригиналния им облик остават. Тези сгради трябва да отговарят на допълнителни съвременни изисквания като топлинна и шумоизолация, плътност и устойчивост на изпълнението. Най-подходящ материал за изпълнение на тези критерии е стоманата – материал, който намира приложение в прозоречните системи „Jansen”.

Системите „Jansen” намират приложение в публични сгради с голяма посещаемост. Широката гама обхваща възможности за изпълнение на врати, прозорци, витрини, окачени фасади и покриви. Малките сечения на стоманените профили осигуряват на архитектите големи възможности за вкарване на светлина в помещенията и за изпълнение на нестандартни конструкции като например съставени сечения чрез специална технология за заваръчни съединения.

edno.bg

Може да харесате още...