“Алукьонигщал” – България, отбеляза своя 20-годишен юбилей

Alu

На 26 септември  2015 година Алукьонигщал – България, отбеляза своя 20-годишен юбилей на специално тържество със заря, в хотел “Кемпински Гранд Хотел Арена Банско”.

От 20 години фирмата е лидер в търговията с алуминиеви и стоманени профилни системи за остъкляване с основни партньори SCHÜCO и JANSEN в България, сподели нейният управител арх. инж. Климентин Чернев.

Фирма “Алукьонигщал” води началото си от семейното занаятчийско предприятие KÖNIG, което е основано в средата на 19 век. От началото на миналия век  фирмата започва да се занимава и с търговска дейност в областта на металите. През 1948 година е основан офисът във Виена. От 1958 година започва и партньорството с германската фирма SCHÜCO.

Фасадите на едни от най-иновативните сгради в България през изминалите две десетилетия са реализирани с профилни системи доставени от Алукьонигщал. Компанията стартира дейността си в началото на строителния бум в България и успя да се наложи като лидер в решенията за фасадни и прозоречни системи. В портфолиото на компанията могат да се видят впечатляващи фасади на сгради, които определят облика на големите градове в България и по света.

Прозоречни и стъклени фасадни системи с марките SCHÜCO и JANSEN са синоним за високо качество и иновативност. С развитието на технологиите през изминалите години профилните системи с тези марки отговарят на изискванията за най-високо качество за фасадите.

Може да харесате още...