Алукьонигщал България представя системна платформа за плъзгащи се врати Schüco ASE 60/80 TipTronic

Schüco

Schüco последователно и непрекъснато оптимизира своите съществуващи и доказани продукти и резултатът е новата системна платформа за плъзгащи се врати ASE 60/80 (Aluminium Sliding Element), като едновременно със самата платформа се оптимизира и изработката в детайл. По този начин Schüco изстрелва платформата в ново измерение: профилната система предлага значително подобрени топлоизолационни стойности във всички строителни дълбочини, благодарение на оптимизираните изолационни зони. Системата със строителна дълбочина от 80 мм дори отговаря на изискванията за пасивно строителство.

Всички изпълнения на системите с 1-, 2- и 3- релси се базират на мултифункционални профили, което прави възможна оптималната употреба на еднакви елементи. Модулната система за обков може да се използва както за плъзгащи се врати, така и за врати с плъзгане и повдигане, поради факта, че повечето компоненти са идентични. Широкият спектър на размерите, тънките видими ширини и решенията за намаляване на Би-металния ефект допълват възможностите за топлоизолация и отговарят на високите и многообразни архитектурни изисквания.

Schüco

Тънките видими ширини и възможността за безбариерен праг правят новата плъзгаща се система на Schüco единствена по форма, дизайн и комфорт при използване. Също така, благодарение на скрития канал, техническите компоненти като обков и изолационна пяна, вече не са видими. Интегрираните модули SmartStop и SmartClose се грижат за сигурността и повишения комфорт на управление.

При варианта с повдигане и плъзгане два допълнителни модула улесняват потребителите при повдигането и спускането на крило. Повдигането вече е по-лесно с помощта на интегриран пружинен механизъм, а крилото и дръжката на управление при затваряне и спускане се подпомагат от специален амортисьор. Тези два модула се грижат за комфортно управление и на голямоформатни крила. Изработката на системата е опростена: различните варианти на отваряне при определена строителна дълбочина могат да бъдат реализирани само с промяната на малко на брой алуминиеви профили. Благодарение на възможността да бъдат интегрирани множество функции, новата платформа за плъзгащи се системи предлага максимална модулност.

Schüco ASE 60/80 TipTronic поставя нови стандарти за механизираните плъзгащи се системи. Иновативното поколение обков предлага не само скрит монтаж на всички части, а също така е и тествана цялостна система от система за задвижване, обков и профилна система – всичко от едно място.

Голямоформатните елементи за крило до 3,5 х 3,2 м или 3,2 х 3,5 м дават нови измерения на пространството. В комбинация с особено тънките видими ширини се постига трансперантност, която слива външното и вътрешното пространство, а многообразните видове отваряне и опции за комфорт спомагат за изпълнението на всички архитектурни и естетически изисквания. Теглото на крилото вече може да достига до 600 кг и е с възможност за плъзгане отпред или отзад на фиксирания елемент. Също така релсата на плъзгащата се система е удължена до 18 м.

Новата система се характеризира с лесен монтаж и окабеляване, като връзката между крилото и касата е безкабелна. Управлението също е лесно и удобно – чрез приложението “Building Skin Control“ или чрез контролен панел за управление, които гарантират сигурността на управление на всички нива.

Schüco

Една система за всички елементи: Schüco Building Skin Control (BSC) е всеобхватна платформа за интеграция, контрол и мониторинг на механизираните елементи с марката Schüco, с отворен интерфейс за максимална гъвкавост. Към нея е възможно свързването на системи за сградно управление като KNX или BACnet, както и система за външно сградно управление от вида Amazon Alexa. Въвеждането в експлоатация и конфигурирането на всички механизирани елементи на Schüco, както и функционирането на системата, се извършва чрез специализирания софтуер „Engineering Tool Automation” (ETA).

Интегрираната сензорна технология позволява автоматизирането на функциите, което гарантира максимален комфорт, като например времево настроена вентилационна система или пестящо енергия нощно охлаждане. Иновативната технология разширява свободата при управлението на системите. С Schüco BSC прозорците и плъзгащите се врати Schüco могат да бъдат управлявани без наличието на смартфон или бутон, а чрез гласова команда, например: „Алекса, проветри в хола!“

Новото табло на Schüco предлага индивидуален преглед на уеб интерфейс на всички системи, които са свързани с платформата Schüco BSC. Възможностите се разпростират от регулиране на циклите на поддръжка на обект, група системи или отделена система, до автоматично известяване за предстояща поддръжка или задействане. Всички елементи могат да са разделени по обекти, етажи и помещения, като по този начин необходимостта от поддръжка лесно и бързо може да бъде локализирана. Платформата позволява различни възможности за управление: чрез висококачествен панел за управление, интегриран в крилото на плъзгащата се врата, чийто дисплей визуализира състоянието на системата; чрез панел, монтиран на стената на помещението или приложението Schüco Арр, както и чрез връзка с автоматизацията на сградата. Подобни варианти на плъзгащите се елементи безпроблемно могат да бъдат интегрирани в Schüco Building Skin Control System.

За коктакт и повече информация – Алукьонигщал, представител на марката Schüco за България.