Алукьонигщал представя Energy Tower – новата бизнес сграда клас „А“

Schüco

Сградата Energy Tower представлява висококачествено офисно пространство клас А, от партерния до 11-тия етаж, с множество тераси и невероятна гледка към Витоша планина. Модерната функционална бизнес сграда се намира в най-желания бизнес квартал в София на адрес бул. Черни връх 57, срещу най-големия лайфстайл център в София – Парадайз мол. Мястото се отличава с добре развита инфраструктура и транспортна обезпеченост. Спирки на градския транспорт и новата метростанция Витоша са в непосредствена близост.

Schüco

Със своето стратегическо разположeние Energy Tower предлага функционални пространства, здравословна работна среда с много естествена светлина, чист въздух и ниско шумово ниво, покриващи и най-високите стандарти на наемателите.

Schüco

Дизайнът на сградата e отличаващ се, предвид разположението ѝ на един от главните булеварди, водещи до центъра на града. Архитектурните детайли и финиши са разработени така, че да отговарят на визията на района, в който се намира.

Възложител на сградата е „Ес Ди Джи Смарт Офис“ ЕООД, а проектът е дело на утвърденото архитектурно студио „Вамос“ ООД, с главен проектант арх. Георги Савов.

Хармоничната визия на сградата е постигната чрез фасадната алуминиева система Schüco FWS 50, а за топло- и димоотвеждане служат интегрираните отваряеми елементи за прозорци и клапи – Schüco AWS 114 SG SK – с моторизирано задвижване TipTronic.

За обекта е избрана и вложена алуминиева система за прозорци и врати Schüco AWS /ADS 70.HI. Прозоречната система Schüco AWS 70.HI отговаря на най-високите енергийни и архитектурни изисквания с възможно най-голяма оптическа свобода, а Schüco ADS 70.HI е високо топлоизолирана врата, идеална за подобряване на енергийния баланс на сградите. Строителната дълбочина от 70 мм се грижи за висока стабилност и позволява множество варианти за дизайн.

Schüco

Schüco AWS 70.HI и Schüco ADS 70.HI

Schüco

 

За входните врати са избрани специализираните противопожарни системи Schüco ADS 80 FR 60 и Schüco Firestop T90/F90, изпълняващи изискванията за класове на защита от пожар съответно EI60 и EI90. 60-минутната и 90-минутната пожарозащита на конструкцията се постига чрез влагане на специални изолатори в кухините на профила и пожарозащитни стъкла SchücoFlam 60 и Pyrostop 90.

Благодарение на изключителния професионализъм в изработката и монтажа на системите Schüco от „Комфорт Партнерс“ ООД – фирма с доказан опит и утвърдена репутация на българския пазар, сграда Energy Tower се превръща в новото офис бижу на един от най-добре развитите райони в София.

Подробна информация за системните решения на Schüco можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на бранда за България.

Може да харесате още...