Alukönigstahl представи най-новите фасадни системи Schüco на изложението BAU 2019

За пореден път на най-престижното строително изложение в Европа – BAU 2019 – Schüco демонстрира мощта на развойната си дейност  в шест основни направления: „Дом“, „Умна сграда“, „Вертикалност“, „Сигурност“, „Дигитализация“ и „Акустика“. „Experience Progress“ бе мотото на Schüco на тазгодишното изложение. На площ от 2400 кв. м. посетителите можеха  да изпитат от първа ръка как би изглеждал света на Schüco. Новаторска система ги ориентираше към едно много лично пътуване чрез предоставянето на избор при запознаването им в детайли с темите на щанда, включващи предизвикателствата на урбанизацията, глобализацията и дигитализацията, както и желанието за комфорт, сигурност, свързаност, здраве и устойчивост. Бъдещето на сградите беше представено под формата на цялостни решения за иновативни обществени и жилищни постройки. Schüco представиха своите иновативни разработки в областта на фасадните технологии.

Schüco AF UDC 80 е нова динамична елементна фасадна платформа с висока свобода на дизайна за реализиране на индивидуални решения – възможности за дизайн с плътни елементи от ламарина до естествен камък – разместени или в една равнина. Навлизането на студения въздух в сградата намалява благодарение на скрита и устойчива на вятър текстилна слънцезащита. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 70 мм, максимално тегло на елемента 1.000 кг  и  разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±15 мм, и на вертикалната фуга ±10 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 0,86 W/(m²K).

Schüco AF UDC 80 SG е нова фасада с изцяло стъклена визия и с рационална изработка и монтаж, който се извършва с гъвкави хоризонтални елементи и разположени под ъгъл шпроси. Фасадата е с максимална прозрачност при размери на елемента до 3.000 мм х 4.000 мм. Налице са системни изпитания според европейските норми, като в момента продължават и други интернационални системни изпитания. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 50 мм, максимално тегло на елемента 500 кг  и  разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±15 мм, и на вертикалната фуга ±10 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 1,5 W/(m²K).

Със система Schüco AF UDC 80 CV се разкриват нови мащаби за елементна фасада с вграден отварящ се елемент при видима ширина само от 80 мм, като отвън отваряемите елементи не могат да бъдат различени от неотвараемите. Възможно е вграждане на клапи с максимални размери до 2.200 мм х 1.400 мм или 1.500 мм х 2.000 мм при максимално тегло на крилото до 160 кг, както и вграждане на паралелно изнасящ се прозорец с максимално размери до 1.200 мм х 2.000 мм при максимално тегло на крилото до 100 кг. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 70 мм, максимално тегло на елемента 1.000 кг и разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±10 мм, и на вертикалната фуга ±5 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 1,1 W/(m²K).

И трите фасадни системи са с въздухопропускливост клас AE 1200, херметичност при кос дъжд клас RE 1650 и устойчивост на натоварвания от вятър до 2,5/3,75 kN/m².

Новата фасадна система Schüco FACID Freestyle е с възможност за триизмерни форми на текстила и се монтира на тръбна подконструкция, като служи за външна обвивка, слънцезащита, защита от кос дъжд, намалява видимостта отвън навътре, като едновременно с това не спира навлизащата отвън светлина. Върху свободните области и тези с прозорци може да не бъде поставена текстилната фасада. Прозрачната фасадна оптика предлага интересна основа за светлинни ефекти чрез задно осветяване или прожектиране. С помощта на тази система старото и новото строителство лесно могат да бъдат свързани и уеднаквени. Schüco FACID Freestyle се базира на патентована от години в целия свят тествана система на опъване на текстила, която се характеризира с голяма функционалност, устойчивост и дълготрайност, и допринася за лесната подмяна на фасадата. Текстилът предлага големи възможности и свобода за дизайна, чрез възможност за дигитален печат.

За допълнителна информация може да се обърнете към Alukönigstahl.

Може да харесате още...