Alukönigstahl представя плъзгащи се врати Schüco и Jansen. Втора част.

Schüco и Jansen, предлагат многообразни решения както за външните области, така и за интериорния дизайн. Предимствата им са голям достъп на светлина, пестящи място конструкции, защита срещу влизане с взлом, множество видове отваряне и голямо цветово многообразие. Alukönigstahl представя част от системите, с които могат да бъдат реализирани тези решения.

Системи от вида Panorama Design

Системите Schüco ASS 77 PD и Schüco ASE 67 PD се характеризират с висока топлоизолация, безбариерно остъкляване и отваряем 90 ° ъгъл с възможности за две подвижни или стационарни крила. За саниране и ново строителство са на разположение различни каси и комбинации от крила според възможностите за вграждане. Има множество варианти за отваряне на крилата и това прави възможно изпълнението на всички индивидуални желания. Със системите могат да бъдат реализирани голямоформатни плъзгащи се крила с висока степен на уплътнение и непропускливост при вятър и кос дъжд.

Системи с повдигане и плъзгане

Алуминиевите системи с повдигане и плъзгане Schüco ASE 60 и ASE 80.HI предлагат чрез своята разширена изолационна зона висока топлоизолация в рамките на съответните строителни дълбочини. Множество мултифункционални компоненти се грижат за скъсяването на времето за обработка и монтаж. Възможност за вграждане на високо модулен обков, който по желание може да са използва като обков за плъзгаща се система или за система с повдигане и плъзгане, както и с голям избор от индивидуални възможности на дизайн. Новаторската платформа плъзгащи се системи 60/80 поставя нови стандарти в областта на комфорта и дизайна със своя безбариерен праг, малка видима ширина на зоната на застъпване между крилата и скрит канал за обкова.

Schüco ASS 70.HI е високо топлоизолирана система за плъзгане и врата с повдигане и плъзгане с отлична устойчивост при кос дъжд. С възможността си за една, две или три релси, системата реализира големи отваряеми области. Тя е идеална за висококачествени решения в обектовото и жилищно строителство. Като опция е възможно интегрирането на новите технологии Schüco SmartStop и Schüco SmartClose, които гарантират лесно и сигурно управление на подвижните крила. Системата се характеризира с добри топлоизолационни стойности от Uw< 1,3 W/(m²K), според изпълнението, размери на крилото до 9 m2  и тегло на крилото до 300 кг. При специално изпълнение е възможно тегло на крилото до 400 кг. Системата предлага възможност за интеграция на скрита задвижваща система Schüco e-slide,  различен цвят отвътре и отвън и защита при влизане с взлом до RC 2 според ENV 1627.

Плъзгащи се врати с повдигане и плъзгане от стомана Jansen Janisol

Програмата Janisol за врати с повдигане и плъзгане дефинира по нов начин вътрешните пространства. Системата затваря големи отворени пространства, слива вътрешното и външното пространство и по този начин създава нова, уникална среда за живот. Праговият профил от усилена пластмаса със стъклофибри прави възможно едновременно безпрепятственото придвижване и оптималната топлоизолация. Системата се характеризира с тънка видима ширина, една или две релси с едно, две или четири крила и възможност за ръчно или моторизирано задвижване.

Системи тип хармоника

Schüco ASS 70 FD и ASS 80 FD.HI

Оптимизираните системи тип хармоника Schüco ASS 70 FD и ASS 80 FD.HI предлагат предимство при възможностите на дизайн чрез вариант на отваряне с ъгъл от 90°, включително плосък, топлоизолиран праг. Магнитните ограничители между крилата и филигранните дръжки също са иновативни. Системата се характеризира и с интегриране на уширителен профил над касата за поемане на сляганията от плочата, цветово многообразие – възможност на различни цветове отвън и отвътре. Предимствата на производство са нови варианти за изработка, благодарение на комбинацията с плосък праг, улеснен монтаж на крилата на обекта, което предотвратява необходимостта от транспортиране на големи елементи.

Стоманени системи тип хармоника Jansen Janisol

Стоманените врати тип хармоника се базира на топлоизолираните системи Janisol и са гъвкави за употреба.Те могат да се използват както за интериорни, така и за външни пространства. Системата се характеризира с гъвкаво отваряне, по избор навън или навътре, филигранни стоманени профили и тънки видими ширини.

Плъзгащи се врати тип фолксваген (PASK)

Системите, с които се произвеждат този тип врати са Schüco AWS 90.SI, AWS 75.SI+ и AWS 70.HI.

Schüco AWS 90.SI+ е високо топлоизолирана система, отговаряща на  изискванията за пасивно строителство с Uf стойности от 0,71 W/(m2K) при 90 мм строителна дълбочина. Тя обединява предимствата на материала алуминий с иновативната технология за топлоизолация за устойчива архитектура. Системата се характеризира се с оптимизирана изолационна зона с ко-еструдирани изолатори с пеновиден изолационен материал, възможност за скрит обков Schüco AvanTec SimplySmart и TipTronic до 160 кг и защита при влизане с взлом до RC 3.

Прозорецът Schüco AWS 75.SI+ предлага строителна дълбочина 75 мм и високо топлоизолирано SI-изпълнение (Super Insulation) със стойности до 0,92 W/(m2K). Системата достига отлична топлоизолация при 117 мм видими ширини. Технологията Schüco SimplySmart допринася за рационална изработка със средно си уплътнение по цялата периферия на прозореца  и новата изолационна термо вложка във фалца на крилото.

Системата Schüco AWS 70.HI предлага повишена топлоизолация с Uf стойности от 1,6 W/(m2K), при видима строителна ширина от 117 мм. Характеризира се с разширена изолационна зона с ко-еструдирани изолатори с пеновиден материал, възможност за скрит обков Schüco AvanTec SimplySmart и TipTronic до 160 кг, двуплоскостно отваряне за големи и тежки елементи с дръжка, тип курбел и защита при влизане с взлом RC 2. От гледна точка на дизайна възможни са различни цветове отвън и отвътре.

Повече информация за плъзгащите се системи на Schüco и Jansen може да получите от Alukönigstahl.

Може да харесате още...