Alukönigstahl представя най-новите системи за прозорци, врати и плъзгащи се врати Schüco

Schüco

За пореден път на най-престижното строително изложение в Европа – BAU 2019 – Schüco демонстрира мощта на развойната си дейност в шест основни направления: „Дом“, „Умна сграда“, „Вертикалност“, „Сигурност“, „Дигитализация“ и „Акустика“. „Experience Progress“ бе мотото на Schüco на тазгодишното изложение. На щанда на Schüco бе приложена новаторска система за ориентиране на посетителите към едно много лично пътуване чрез предоставянето на личен избор при запознаването им в детайли с темите, включващи предизвикателствата на урбанизацията, глобализацията и дигитализацията, както и желанието за комфорт, сигурност, лесен достъп, здраве и устойчивост. Бъдещето на сградите беше представено под формата на цялостни решения за иновативни обществени и жилищни сгради.

Удобните и сигурни жилищни и работни помещения, лесни за достъп, стават важен критерии за оценка на сградите. Schüco представи холистични решения, съобразени с жилищните или търговски проекти. Новата характеристика на прозоречните системи Schüco – “Нулев праг” –  бе представена  като налична при прозоречните системи AWS с основни дълбочини 70, 75 и 90 mm. Тематично бяха представени новата прозоречна система AWS 75 PD.SI (Panorama Design, Super Insulation) и плъзгащите системи ASE 60/80 – готови за серийно производство.

Плъзгащите се системи, представени на изложението преди две години, Schüco ASE 60 и Schüco ASE 80.HI, сега вече са налични и с механизирания обков Schüco TipTronic – нова технология за управление и задвижване на плъзгащите се врати. Теглото на крилото, което  може да бъде до 600 кг, и дванадесете различни видове отваряне дават голяма свобода на възможните реализации. Дължината на движението на крилото спрямо вида отваряне може да бъде до 18 м. Механизираният обков прави възможна също така директната връзка на плъзгащия се елемент с елементите за сградна автоматизация и спомага за по-бързото и лесно въвеждане в експолатация на продукта.

При плъзгащата се система Schüco ASE 67 PD има подобрения за максимална гъвкавост и прозрачност. Те се изразяват в два възможни варианта на касата, нов вид заключване в зоната на застъпване на двете крила, което прави възможно заключването също и при отворени крила. Разработен е и минималистичен дизайн на дръжката на профила при застъпване на двете крила. InWall е нов вид отваряне, при което крилото в отворен вариант  е изцяло скрито в интегриран в стената отвор. Отварянето е само ръчно и допълнителните профили гарантират лесното и безпроблемно преминаване на плъзгащата система в стената. Стандартната дръжка в зоната на застъпване на двете крила при вида InWall не може да се използва поради своята изпъкналост, затова се интегрира дръжка тип лайсна.

Schüco

Плъзгащата се система X-Sight Concept е с панорамен дизайн с нова визия, която поставя нови стандарти в областта на дизайна и комфорта. Системата е произведена от стъклофазерен профил, който прави възможна максимално тънката видима ширина в зоната на застъпване на двете крила, само от 30 мм, и едновременно с това възможно най-висока топлоизолация. Характерното за новата система е изцяло скритата каса в пода, тавана и стените. Преминаването навън става чрез безбариерен праг, а вариантите на отваряне са многобройни, с възможност на избор между два или три коловоза.

Системата за прозорци Schüco AWS 75 PD.SI гарантира трънки видими ширини и максимална прозрачност при алуминиеви отваряеми елементи – класически прозорец, прозоречна лента или за вграждане във фасада. Системата се характеризира с профили в една равнина отвътре, строителна дълбочина от 75 мм, видима ширина от 55 мм, дебелина на стъклопакета от 26 мм до 50 мм, топлоизолация Uf до 1,7 W/(m2K), шумоизолация до 46 dB и клас на защита от влизане с взлом RC2 (WK2).

Schüco

Новата система за врати Schüco AD UP 75 е с 75 мм строителна дълбочина и е предназначена за универсална употреба за обекти с голям човекопоток и като дизайнерски вариант за жилищни сгради. Трите алуминиеви капачки допринасят за висока устойчивост и функционална сигурност. Многообразните варианти на крилото и скритите панти, в комбинация с контрола на достъп осигуряват голяма свобода при проектиране. Новата система има идентичен начин на производство с останалите системи, благодарение на подобния конструкционен принцип и използването на подобни части. Системата се характеризира със строителна дълбочина от 75 мм, видима ширина от 170 мм, дебелина на стъклопакета от 13 мм до 53 мм и дебелина на панела между 48 мм и 56 мм. Системата достига до коефициент на топлоизолация Uf =1,6 W/(m2K) и клас на защита от влизане с взлом RC2 (WK2).

Schüco AD UP 75 е налична и с плътен вариант на панела на крилото, при който е възможно съответно едностранен пълнеж (каса и крило в една равнина само от едната страна), или двустранен пълнеж (каса и крило в една равнина и от двете страни – Schüco AD UP 90 BL). Иновативното при новите системи е, че захващането на панела става без залепване, механично чрез винтове, като по този начин се гарантира сигурна, бърза и ефективна изработка. Системата Schüco AD UP 90 BL отговаря на високите изисквания за енергийна ефективност и дизайн. Строителната ѝ дълбочина е 90 мм, а дебелината на пакета е 82 мм.

Schüco

За допълнителна информация може да се обърнете към Alukönigstahl.

Може да харесате още...