Alukönigstahl представя вентилационните системи Schüco

Децентрализираната вентилация има много предимства за строители, архитекти, производители на дограма и потребители. Вентилационните системи на Schüco са идеално пригодени за модернизиране на сгради със своята интеграция в прозорци или фасади, където площта при окачените тавани е прекалено малка за друг вид вентилация. Краткият път на въздушния поток води до нисък разход на енергия и оптимална на чистотата на въздуха, а възможността за интегриране в единични помещения дава възможност за индивидуално настройване в зависимост от потреблението.

Вентилационна система Schüco VentoFrame

Вентилационната система Schüco VentoFrame е интегрирана почти невидимо в касата на прозореца саморегулираща се вентилация. Системата се вгражда в тънки профилни ширини на прозорци и в плъзгащи се врати. Благодарение за саморегулиращите се външни клапи системата реагира съобразно промяната във ветровото натоварване и гарантира контролирана вентилация на въздуха, без да се усеща течение в помещението. Системата се характеризира с гъвкав монтаж от отделни части, налични на склад, силно редуциран шум на работа, чрез вграждане на абсорбиращи шума елементи.

Вентилационна система Schüco VentoTherm Advanced

Schüco VentoTherm Advanced е деценрализирана, интегрирана в прозореца вентилационна система с рекуперация на въздуха, която вентилира въздуха индивидуално спрямо помещението без да е необходимо да се отваря прозореца. Системата се характеризира с пестене на енергията, благодарение на 75% възвращаемост на топлината, което от своя страна осигурява контролирана вентилация на въздуха при висока енергийна ефективност. Интегрираните сензори за влажност и качеството на въздуха осигуряват оптимален климат в помещението. Системата регулира обема на въздуха от 15 до 60m3/h. Schüco VentoTherm Advanced е подходяща както за нови строителство така и за саниране. Предимства са пестящ време и средства системен монтаж, благодарение на вентилационния уред, намиращ се в специален профил (кутия), филтър, който се грижи за доставяне на въздух без насекоми и полени и клапа за лесна смяна на филтъра, без да е необходимо използването на инструменти.

Вентилационната система осигурява лесно инсталиране и на по-сложни вентилационни концепции, например в комбинация с вентилация за баня.

Вентилационна система Schüco VentoLife

Schüco със своята система Schüco VentoLife разработват вентилационна система с многостепенен вентилационен филтър, специално за жителите на високо замърсени градове. Schüco VentoLife доставя жизненоважния кислород незамърсен. Дори при голям смок малките вредни частици се отстраняват. Също така и при непроветрено помещение въздухът е ефективно пречистен и не е необходимо допълнително използване на уреди за пречистване на въздуха. Сензорно управлявана клапа дозира входящия въздух отвън според нуждите за оптималното качество на въздуха в сградата. Schüco VentoLife се интегрира невидимо във фасадата или прозореца и може да се използва както в офис сгради, така и в жилищни сгради, благодарение на факта, че филтъра и вентилационната функция не са зависими от вида на помещението. Системата не само допринася за здравословния начин на живот, но и за повишаване на стойността на недвижимия имот.

Вентилационна система Schüco VentoTec

Schüco VentoTec е системно решение за вентилация под формата на панел, подходящо за интегриране в брюстунг зоните на прозорци и фасади Schüco. Характеризира се с малка необходимост от място, тънка видима ширина и голяма свобода на дизайна за архитекти, както и рекуперация до 81%, без образуване на конденз. Предимствата на системата са бърз и лесен монтаж в предварително монтиран панел и смяна на филтъра без инструменти. Schüco VentoTec е подходяща за офис сгради, като може да бъде инсталирана единично или каскадно.

Вентилационно крило Schüco AWS VV

Schüco AWS VV е плътно вентилационно крило с видима ширина от 300 мм, 250 мм и 170 мм,което може да бъде интегрирано вертикално или хоризонтално при строителна дълбочина на профилите между 65 мм и 90 мм. Системата се предлага с ръчен или с механизиран обков Schüco Tip Tronic. Механизираният обков дава възможност за автоматизираното нощно охлаждане и реализиране на вентилация на въздуха чрез сензори. Предимства на системата са избягване на би-металния ефект чрез раздвижена връзка, тествана безопасност при употреба според DIN 13126-5, наличие на капачки и мултифункционални ъгли, безопасност при влизане с взлом и висока непромокаемост, също и при екстремни зимни условия.

Със своята многообразна гама от продукти за децентрализирана вентилация Schüco отговаря на висококачествените изисквания за модерна архитектура и енергийна ефективност от страна на инвеститори и потребители. Подробна информация може да получите на нашата интернет страница www.alukoenigstahl.bg.

Може да харесате още...