Aluplast – сред лидерите на иновативността

На 21 януари, в рамките на Международния панаир на строителството „Будма”, гр. Познан, Полша, бе организиран Форум  на модерните технологии, като организатор беше месечното издание „Builder”. В рамките на Форума бяха обявени, също така, и официалните резултати от конкурса „TopBuilder” за най-добрите иновативни продукти на 2008 и 2009 година.

„Builder” от години представя маркови продукти. През тази година Съветът по програмиране и редакцията на месечника взеха решение да удостоят с награди лидерите в иновациите. Идеята на даваните за първи път награди е да бъдат идентифицирани най-добрите иновативни решения в областта на материалите, технологиите и дизайна – тези, които могат да бъдат препоръчани без колебания. Организаторите са си поставили за цел подаването на сигнал – за дизайнерите, инженерите и мениджърите на строителни площадки – за търсенето на решения от най-висок клас, с което да бъде постигнато високо качество и безопасност на обектите.

Както подчертаха организаторите на Форума, именно иновативността е чертата, на която до голяма степен се опира силата на строителството. Тя има много измерения, но едно от тях е особено важно в перспективата на световната икономическа криза – иновативността е лекарство срещу стагнацията на пазара.

Измежду включените в многобройната група на номинираните, от която се вижда, че в Полша не липсват иновационни продукти, бяха избрани 30 решения. Гамата от продукти беше много широка, като се започне от производството на бетон и се стигне до осигуряването на вентилация. Статуетките бяха връчени на 25 компании, което означава, че пет от тях получиха по две награди. В това елитарно общество бяха удостоени два продукта на АLUPLAST: повдигащо-плъзгащите се врати HST и прозоречната система Ideal 6000 Passiv-Haus. Призовете бяха връчени от проф. Леонард Рункиевич и от Данута Бужинска – главен редактор на „Builder”.

И двата отличени от Комисията продукта, представляват отговор на призивите на дизайнерите и клиентите, които търсят ефективни енергоспестяващи продукти, функционални, с интересен дизайн – споделя М. Шевчук, специалист по въпросите на пазарния маркетинг на Aluplast.

 „TopBuilder”:

Със статуетката TOPBUILDER са отличени висококачествени маркови продукти, иновативни решения в областта на материалите, технологиите и дизайна в строителната индустрия.

Целта на конкурса е излъчването и представянето на най-добрите и най-новите материали, оборудване и строителни съоръжения. Също така насърчаване на инженерните познания в областта на най-новите технически решения, необходими за изграждането и модернизацията на обекти, които трябва да бъдат построени в съответствие с нивото на постигнатото развитие – модерно, ефективно и с даване на гаранции за високо качество, дълготрайност и безопасност. Статуетката се признава от месечника „Builder”.

Повдигащо-плъзгащи се врати HST 

  
Хармонично пространство и свобода на изработката

Благодарение на изключителната конструкция и на качествата на вратите HST, всеки получава възможността да проектира и оформя архитектурата на помещенията. С грижа за неограничената свобода в изграждането на пространството, ние предлагаме единствения по рода си тип балконски врати от системата HST, при които всяко отварящо се крило в бял цвят може да бъде с размери от 800 мм до 3000 мм на ширина и до 2500 мм на височина.

Ние полагаме всички усилия, за да бъде Вашият мечтан дом изпълнен със светлина, освободен от архитектурни бариери, близо до заобикалящата Ви природа, и едновременно с това комфортен, топъл и сигурен.

Сега вече само границите на фантазията са в състояние да ограничат вариантите за оформяне на жилищната площ на Вашия дом. Фирма ALUPLAST предлага на Ваше разположение продукт, който представлява най-сполучливото обединяване на пространствената хармония и творческата свобода, за задоволяване на Вашите потребности.

Безупречно функциониране и стабилност на конструкцията

Системата на повдигащо-плъзгащите се врати ALUPLAST HST е идеалното решение за оптимално използване на повърхността, що се отнася до вратите за излизане на терасата или в градината. Прилагането на специални конструктивни решения прави възможно изграждането на терасни врати с много големи размери на остъклението. Монтираните в обкова механизми позволяват преместването, с прилагане на минимална сила, на стъклени плочи с ширина от 600 мм до 2800 мм, при което в ръцете на потребителя остава пълният контрол на скоростта, плавността и безопасността на движението.  Надеждността и стабилността на конструкцията на вратите от системата повдигащо-плъзгащи се врати HST се осигурява от проектираните и използвани специално и изключително в тях алуминиеви укрепващи елементи на профилите от PVC с невероятния инерционен момент Ix = 237 cm4 и Iy = 27 cm4.

В съответствие с изискванията за най-високо качество, инженерите на фирма ALUPLAST са вложили всичките си сили за изработването на надеждна и стабилна във висша степен конструкция на вратите, в отговор на очакванията и на най-взискателните клиенти.

Продължителност, безопасност и комфорт на използването

Системата на повдигащо-плъзгащите се врати HST за момента е най-модерното техническо решение, осигуряващо свобода в проектирането и в изграждането на комфорта вътре в жилището и обкръжаващата Вашия дом външна околна среда.

Това решение е дългосрочно, благодарение на влагането на прозоречни  елементи от РVC с най-високо качество,  произвеждани изключително в рамките на клас A, подсилващи елементи от алуминий със специална конструкция и проектирани изключително за тези врати системи на обкова.

Това решение е съвременно и сигурно, постигнато с цел ликвидиране на архитектурни пречки от какъвто и да било род, благодарение на използването на т. нар. „нисък праг”. Това техническо постижение на фирма ALUPLAST дава възможност дори на най-малките деца и на хората с ограничени физически възможности да станат пълноправни потребители на заобикалящото ги архитектурно пространство. Допълнително обезопасяване от неправомерни опити за нарушаване на Вашето спокойствие вкъщи е възможността за използване на остъкление и елементи от противоударен тип в тази система врати.

Решението осигурява максимален топлинен комфорт за намиращите се във вътрешността на помещението, благодарение на отстраняването на ненужните при тази система термични мостове. Така например, факторът на проникване на топлината Uw за врати HST с размери 6000×2500 мм при използването на стъкло с  фактор на проникване на топлината  Ug = 1,1 W / m²K  е равен на Uw = 1,3 W / m²K , а при използването на стъкло с  фактор на проникване на топлината  Ug = 0,1 W / m²K е равен на  Uw = 1,0 W/m²K.

Уплътненото изпълнение предпазва Вас и Вашия дом от неконтролирано инфилтриране на въздух (непроницаемост на конструкцията от клас 4), дъждовни валежи (непроницаемост на конструкцията от клас 9-А) и вятър, духащ дори със скорост над 100 км/ч, (устойчивост срещу натиск на вятъра от клас C3). Това е решение, проверено в практиката и препоръчано от самите потребители.

Ideal 6000 Passiv-Haus – системи прозоречни профили за пасивни прозорци

Системата Ideal 6000 Passiv – Haus е оптималната топлинна защита и образец за съответствие с най-високите изисквания. В основата на системните решения при тази серия лежат шесткамерният ПВЦ-профил от най-високо качество, с дълбочина на вграждането 80 мм, което осигурява прекрасни термоизолационни свойства. В тези профили са използвани специални подсилващи елементи с повишена термоизолираща способност, чиито камери са запълнени с пълнеж от изолационен материал от  полиуретанова пяна. Освен, че съответстват на най-строгите норми за запазване на топлината, тези системи (в противовес на повечето решения в тази област с използване на уплътнения от различен тип) се характеризират със своята компактна конструкция със съвременен изглед, отговаряща на най-новите трендове, които господстват в момента на пазара на прозорците. Закръглените линии придават на прозорците съвременен и хармоничен външен вид.

Прозоречната система Ideal 6000 Passiv – Haus има за цел да отговори на по-строгите изисквания към строителното дърводелство, предназначено за нискоенергийни и пасивни домове. Съвършенството на конструкцията, тройната уплътнителна система и запълнените с изкуствен термоизолационен материал камери са истинска преграда пред проникването на студа.