AluSeal – уплътнител за алуминиеви профили

AluSealПрез последните години Soudal бе много активна в търсенето на решения при монтажа на прозорци и врати. Особено в контекста на енергийната ефективност, където системата Soudal Windows System бе развита и позиционирана като цялостно и надеждно решение, състоящо се от микс от продукти, които могат да бъдат адаптирани към почти всяка ситуация или изискване.

След като успяха да се наложат като един от основните доставчици на продукти и решения за монтажа на врати и прозорци, Soudal насочи усилията си към разработването на продукти, които да се използват при производството на прозорци. Един от продуктите, разработен благодарение на тясното ни сътрудничество с производителите, е AluSeal. Приложението на този изцяло нов продукт е едно: защита от корозия на алуминиевите профили и залепване на ъглите им. И докато конкуренти използват множество технологии за развитието на продуктите си, включително акрилни, то Soudal залага на продукт на основата на синтетичен каучук, за да постигне нужната еластичност, кристален цвят на продукта, изключителна UV защита и устойчивост към атмосферни условия.

Soudal

Освен основата на която е направен, AluSeal има и други конкурентни предимства, които го отличават от останалите продукти в този сегмент. Остава еластичен след втвърдяване. Може да бъде нанасян с машина, съвместим с Tekna (TK259 ) или Comall, поради тази опция продуктът разполага и с изключително дълго отворено време от 45 минути, за да предпази машината от запушване, а флаконът на продукта е изработен от алуминий, за да се предотврати неговото счупване. Разбира се, той може да бъде нанасян и с обикновен или пневматичен пистолет за силикон и уплътнители. AluSeal e 100 % прозрачен и може да бъде боядисван с повечето системи за боядисване.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100 % белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

За повече информация – Судал.

Може да харесате още...