Архитектурно стъкло с по-добро оцветяване с технологиите на Tecglass

Цветът е неразделна част от всеки архитектурен проект, защото различните цветове в дизайна предизвкват в нас различни чувства и емоции. Творческите възможности са безкрайни с предлагания богат избор от цветове керамично мастило от Tecglass и нейната технология за дигитален печат. Особено за стъкло с големи размери, което архитектите много обичат да използват в своите фасади. Изборът на цвят и декоративен шаблон позволява контрола на нивата на пропускане на слънчевата светлина и степента на уединение.

Основните цели на Tecglass са да предоставят високоефективни решения по отношение на мастилото със специални цветни ефекти, дигиталните принтери и технологиите, които опростяват декорирането на големи стъклени панели.

Добър пример е планетариумът Jalisco и интерактивният център Lunaria, в Гуадалахара, Мексико, който вече се е превърнал в символ на града. Създаден с цел промотиране на технологичното развитие, научните изследвания и иновациите, както и за информиране на обществеността за местния и глобален научен прогрес, интерактивният научен и технологичен център насърчава общественото участие. Проектът включва планетариум, модерна проекционна зала, изложбен павилион, зона за работилници и парк. За купола над проекционната стая е използван параметричен софтуер за генериране на общо 1380 различни парчета от закалено стъкло, върху което са проектирани съзвездията в северното полукълбо, видими от града. Хроматичният ефект се постига благодарение на редица сини нюанси, преминаващи през купола, както и топли цветове на местата, където слънцето огрява купола през цялата година. Стъклените панели са поддържани от 722 стоманени конектори с интегрирано осветление.

Може да харесате още...