Арнолд Шварценегер връчи почетната награда Sustainia

На церемонията  по награждаване на проектите от Sustainia бяха отличени 100-те решения в Света, събрани от 56 страни, разположени на шест континента. Номинациите са за иновативни и мащабни решения,  способстващи създаването на устойчиви общества. VELUX Group е представена от проект Model Home 2020, състоящ се от шест въглеродно-неутрални сгради с висока обитаемост.

От 100-те кандидати, включително VELUX Group, на 11 октомври, бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, съвместно с видни лидери в областта на устойчивото строителство, избраха победителят за най-добро устойчиво решение, технология или инициатива. Номинациите бяха определени с потенциал да дадат положителни социални, екологични и икономически последици, представляваща десет различни сектори като образование, информационни технологии и строителство.

Арнолд Шварценегер награди едно от 100-те решения с почетната награда Sustainia, която е признание за значителния му принос в областта на устойчивото развитие, по-специално за възможността за разширяване и издигане на устойчиви общества.

Гостуването на Шварценегер в Копенхаген допълва списъка от знаменити съдии заедно с бившия норвежки министър-председател Gro Harlem Brundtland, IPCC председател д-р Rajendra K. Pachauri и еврокомисарят Connie Hedegaard. Всеки от четиримата говорители има богат опит и значително въздействие върху тенденциите за устойчивсо строителство.

Победителят беше избран от десет финалисти, подбрани след внимателното наблюдение на 100-те номинации. Финалистите сформираха силна област от участници, представяща изчакващи решения от рециклиращо облекло, както и UV филтриране на вода. Всеки финалист представя една от 10-те номинирани категории: здраве, ресурси, енергетика, образование, IT, мода, храна, градове, транспорт и сгради.

Чудесно място да се създаде самосъзнание

Сред одобрените 10-те финалисти, проектът “Indigo pay-as-you-go solar: Solar home system” спечели наградата.

Вицепрезидентът на VELUX Group Ингрид Рюмерт сподели:

Ние сме крайно развълнувани да бъдем част от наградата Sustainia и по този начин да бъдем част от това ново движение на хора с въображение, с една и съща мотивация и ентусиазъм, като VELUX Group, за да променим нещата към по-добро. Това място е чудесно за нас, защото имаме възможността да повишим информираността на нашите идеи и да споделим на ключови мениджъри, вземащи решения, идеите на VELUX относно устойчив начин на живот в сградите“.

Наградата Sustainia е основана от губернатора Арнолд Шварценегер и водещия скандинавски независим мозъчен тръст Monday Morning, за да се повиши информираността относно множеството реални и устойчиви решения, достъпни в различни сектори и пазари.

VELUX Group е партньор на Sustainia.

Церемонията по връчването на награда Sustainia се проведе в историческия кралски театър в Копенхаген.

Може да харесате още...