Автоматична плъзгаща се врата с магнитно задвижване

Novoferm Wall Rapid

Автоматичните плъзгащи се врати отдавна са част от ежедневието в търговски и обществени сгради. В домовете, офисите или кабинетите те са все още изключение. С новата плъзгаща се врата NovoSlide, немската компания Novoferm иска да промени точно това – плъзгащата се врата видимо подобрява както частните, така и търговските помещения и улеснява достъпа.

Вратата функционира благодарение на магнитно задвижване, което не е се нуждае от поддръжка и се управлява гъвкаво. NovoSlide Wall Rapid е логичната еволюция на системата за ръчно управляеми плъзгащи врати NovoSlide Wall, която е предназначена за врати от стомана, дърво, стъкло или алуминий. Ролките се движат в здрава алуминиева релса и позволяват тихо движение на врати с тегло до 120 кг.

Novoferm Wall Rapid

С нискоенергийното магнитно задвижване Novoferm сега модернизира класическата плъзгаща се врата. Отварянето се осъществява по избор чрез няколко възможности – посредством бутон, при докосване чрез леко блъскане, чрез приложение или дистанционно управление или напълно автоматично чрез инфрачервени сензори. По отношение на комфорта и безопасността, NovoSlide Wall Rapid има автоматично откриване на препятствия, а скоростта на отваряне и затваряне на вратата може да се регулира според нуждите. Има и други полезни опции за настройка, особено за търговския сектор, или в лекарски кабинети и офиси: например, може да се избере индивидуално дефинирано време за задържане – от 5 до 30 секунди, или вратата да се затваря само след повторно натискане на бутона.

За повече информация: Novoferm

Може да харесате още...