Автоматизирана машина за почистване на прозорци

Машината има елипсоидна форма с два почистващи кръга, разположени в конфигурация на цифрата осем. Той се бори с гравитацията чрез силата на ниското налягане – или казано по-просто – вакуум ефект. Идеята е да „лепнете“ робота върху прозореца, който искате да изчистите, след което просто да го активирате.


Robot X5 работи с директна кабелна връзка към мрежата. Кабелът е достатъчно дълъг, а връзките между отделните звена и към робота са допълнително подсигурени с метална резба и шайба. Батерия всъщност има, но тя е с функция за допълнително осигуряване – ако основното захранване прекъсне, имате определено време, в което роботът ще остане залепен за стъклото, издавайки жални електронни сигнали за помощ.

Самото почистване се осъществява от микрофибърни кърпи, поставени върху кръглите пръстени на машината. Тя се придвижва чрез въртене на пръстените последователно и пълзейки по прозореца обира всякакви зацапвания и нечистотии. Robot X5 има няколко автоматични режима на чистене, които представляват различни пътища, по които роботът минава стъклото – вертикално, хоризонтално или комбинирано. Има и ръчен режим, за който ще ви трябва включеното в комплекта дистанционно, с чиято помощ можете да се забавлявате като управлявате робота, ако имате време и желание за това.

Цената на Robot X5 в момента е 205 лева от китайски склад с доставка 9 лева за две седмици или 253 лева от европейския склад с доставка 3 до 5 работни дни.

Вижте също...