Автоматизирано производство на троен стъклопакет

Deschanet

Производителят на стъкла SA Michel Deschanet доказва, че е възможно да останете на силно конкурентен пазар със смелост, гъвкавост и иновации.

По време на пандемия автоматизираното производство позволява по-лесно да поддържате безопасни разстояния и да компенсирате прекъсвания по болест.

Автоматизацията гарантира конкурентоспособност.
Целият производствен процес в Deschanet вече е напълно автоматизиран. Така могат да се произвеждат гъвкаво елементи с различна структура и комбинация от флоатно и ламинирано стъкло. Само автоматизираното рязане увеличи дневния обем с 40 процента.

Deschanet заложи на тройно остъкляване със Super spacer warm edge още на ранен етап.

„В Deschanet твърдо вярвахме, че енергийно ефективните тройни стъкла ще ни дадат конкурентно предимство“, обяснява шефът на компанията. Развитието доказа, че от Deschanet са прави. Днес 40 процента от изолационните стъкла са произведените с тройни стъклопакети, най-вече със Super spacer t-spacer premium plus като топъл „край“ дистанционер.

Deschanet

„Бяхме първата френска компания, която обработи автоматизирано Super spacer. Това ни позволи да сведем производствения процес до три стъпки: полагане, съединяване на стъклата, пълнене с газ и пресоване, както и прилагане на вторично уплътнение. Преди всичко точността, с която могат да се закрепват дистанционерите, е  характеристика, която клиентите ценят, защото се проявява в естетиката на вградените прозорци и по-специално в чисто обработения ръб. Толеранс от няколко десети от милиметъра дори при големите стъкла от 2 500 x 3 500 милиметра не може да бъде постигнат с ръчна обработка.

Енергийно ефективно остъкляване за оранжерии и тропикариуми.
Първата голяма поръчка с гъвкавия топъл кант е проект за фар във Франция: 6 000 квадратни метра студено огънато, високоефективно двойно изолационно стъкло за нова тропическа оранжерия в зоопарка Vincennes в Париж. С дължина от 100 метра, ширина от 40 метра и височина 16 метра, стъкленият свод с площ от 4 800 м2 е изключително впечатляващ. Стъклените панели са полупрозрачни и дават на растенията идеални условия за растеж. Двойното остъкляване и естествената вентилация поддържат амбициозните цели за енергийна ефективност. Защото постоянното климатизиране на толкова голяма стъклена зала с температури между 20°C  и -25°C, и 75% относителна влажност е енергийно предизвикателство.

Всички продукти на Deschanet са сертифицирани по CEKAL. Двойните стъкла са с изключителни топлинни характеристики.

Deschanet

Автоматизацията ви прави по-бързи и по-добри.
Deschanet е отличен пример за това как можете да увеличите производствения си капацитет чрез автоматизация и в същото време да произвеждате висококачествени изолационни стъкла много по-бързо и по-изгодно“, казва Фабрис Келер, регионален мениджър в Edgetech Europe GmbH.

Компанията Mtechbuild спечелва поръчката за изграждането на пет оранжерии с куполна форма. Mtechbuild доставя стоманената конструкция, Deschanet произвежда 15 000 квадратни метра закалено стъкло за двойното остъкляване в рамките на два месеца и половина, които са студено огънати на място. „Проектът беше много специално предизвикателство, тъй като пет стъклени купола, един от които беше по-голям от купола на сградата на Берлинския Райхстаг, трябваше да бъдат произведени за 6 месеца, транспортирани с кораб до Виетнам и изцяло сглобени“, обяснява Франк Шампайн, ръководител на Mtechbuild.

Deschanet

В тематичния парк Vin Pearl  в Нячанг оранжериите са важна част  и всяка символизира различна климатична зона. Най-голямата е с диаметър 52 метра и приютява кактуси, останалите четири са с диаметър 36 метра. Климатизацията се извършва предимно чрез естествена вентилация и текстилна слънцезащита, подкрепена от двойното остъкляване с енергийно ефективните топъл „край“ дистанционери. Структурата на стъклените полукуполи наподобява портокалова кора и представлява особено предизвикателство за Deschanet: за да се проследи точно формата на купола, бяха направени триъгълни и трапецовидни стъкла в допълнение към основните стъкла във формат 1,60х1 метра.

Може да харесате още...