Бъдещето свети в синьо с цветните покрития на Fabrino

Fabrino

При обновяването на централата на Германския институт по стандартизация в Берлин-Тиергартен 1897 фасадните панели са осветени с помощта на стъклени гранули от Fabrino, чийто син нюанс е съобразен с разпознаваемия корпоративен цвят. Резултатът е стилен вид на теракота, който прави новопроектирания сграден комплекс да изглежда още по-впечатляващ.

Стандартите DIN улесняват ежедневието ни. Добре познатият стандарт DIN A4 например гарантира, че хартията ще пасне на всеки принтер, копирна машина или телбод. Стандартът DIN 18065 постановява, че всички стъпала на стълбищата в Германия трябва да са с еднаква височина, за да не се спъва никой неволно. Фактът, че еднообразието в строителството съвсем не е задължително да изглежда скучно, се доказва от цялостното обновяване на административната сграда на DIN в Берлин. Интегрирането на цветните покрития Fabrino в дизайна на фасадата се откроява, особено във входната зона и визуално подчертава новата, по-съвременна ориентираност: „Обновяването на сградата прави видимо отвън това, което се промени в нашата организация през последните години и ще продължи да се променя“, казва Даниел Шмидт, член на управителния съвет на DIN.

Fabrino

Впечатляващи цифри за впечатляващ резултат

Базираната в Кемниц компания Fiber-Tech отговаря за производството на специалните фибробетонни плочи. Използвани са няколко тона Fabrino Color Coats с размер на зърната от 4 до 10 мм (съотношение на смесване: 0,8 кг/м³). Специален акцент: избраният светлосин нюанс (5012) е в съответствие с цвета на корпоративната идентичност на организацията DIN. По този начин за обновяването на сградата в Берлин са създадени невероятните 1897 фасадни панела с дебелина от около 25 до 30 мм, които се използват на обща площ от 2580 m². Те са шлифовани внимателно, така че искрящите стъклени гранули да се виждат оптимално.

Стандартите DIN – винаги в перфектно съответствие

Цветните покрития на Fabrino отговарят и на различни стандарти DIN, включително на DIN 18500 за използване като агрегат за бетонни блокове. Или DIN EN 1367-1, метод за изпитване на топлинни характеристики и устойчивост на атмосферни влияния на агрегати, част 1 от който се занимава с определяне на устойчивостта на замръзване и размръзване. Иновативните стъклени гранули успешно преминаха и теста за фотолуминесцентни пигменти и продукти съгласно DIN 67510-1 („Нощно сияние“). Съответствието може да бъде не само безопасно, но и красиво.

Снимки: Fabrino

Може да харесате още...