Бамбуков хотел без въздействие върху околната среда

Дизайнерската фирма „Пенда“ разкри своя проект „Човекът и птиците“ – концепция за дизайн на гъвкав хотел, който може лесно да бъде конструиран, разширяван и разглобяван с цел преместване – и с нулево влияние върху ландшафта! Модулният дизайн е създаден за конкурса “AIM Legend of Tent”, който провокира дизайнерите да разработят концепции за гъвкави и устойчиви временни конструкции. Всички кандидати ще бъдат оценявани по три основни критерия: чувствителност към околната среда; гъвкавост и адаптивност на формата; усещане за потребителя с акцент върху комфорта и уникалността.

Изграждането на хотела се случва изцяло чрез местни източници: бързо растящият бамбук е основен строителен материал. Вдъхновена от минималистичните типита на номадските индиански племена, временната и издигната структура на бамбука прави ненужни винтовете и пироните. Вместо това структурата се състои от мрежа от здрави X-образно подредени бамбукови стебла, които позволяват добавянето на вертикални и хоризонтални бамбукови пръчки. Така е лесно да се създаде разнообразие от триъгълни стаи, в които да се настанят гостите.

За да се създаде удобно и уникално преживяване за гостите на хотела, „Пенда“ е почерпила вдъхновение от духа на природонаучните изследвания. „Човекът и птиците“ има за цел да възстанови връзката между хората и природата, като предлага издигнати във въздуха помещения с големи просторни тераси, седящи високо сред короните на дърветата. Тези временни структури могат да бъдат използвани и за временни убежища при спасителни операции.

greentech.bg

Може да харесате още...