Бързодвижещи се врати тип “хармоника”: гъвкави, сигурни, цветни

Hörmann

Hörmann допълва асортимента си от индустриални врати с бързодвижещи се врати тип “хармоника”.

Hörmann допълни асортимента си от индустриални врати с гъвкави бързодвижещи се врати тип “хармоника”, чието платно, за разлика от това при предлаганите на пазара гъвкави бързодвижещи се врати, не се навива, а се сгъва. Отделните сегменти на платната са оборудвани със здрави профили за защита от вятър, изработени от поцинкована стомана. Високи скорости на отваряне и затваряне ускоряват работните процеси и минимизират загубите на топлина и теченията.

Възможен е избор между три типа врати за приложение на открито и на закрито, които се различават помежду си преди всичко по изолационни свойства и размери. Те се отварят и затварят посредством два закрепващи ремъка, които в случай на повреда се обезопасяват от други два ремъка. Благодарение на тази патентована система се предотвратява практически евентуално падане на вратата. Вратите се доставят в пет стандартни и шест специални цвята. Бързодвижещите се врати тип “хармоника” на Hörmann са с минимална поддръжка, лесен монтаж и изгодна цена.

Бързодвижещата се врата тип “хармоника” от модел F 6010 е външна врата за отвори до 6×6 m и температури от +5 до +40°С. Предлагани като опция прозорци в платното осигуряват видимост и дневна светлина. Като друг вариант Hörmann предлага модела F 6010 Iso с подобрена топлоизолация. Моделът F 6010 се отваря със скорост до 1,0 m/s, докато затварянето се извършва със скорост 0,5 m/s. При това вградената в страничните части защитна светлинна решетка контролира областта на затваряне на платното до височина 2500 mm.

Бързодвижещата се врата тип “хармоника” от модел F 14005 е подходяща за температури от +5 до +40°С. Тя е проектирана за особено големи отвори за външни врати с ширина до 14 метра и височина до 10 метра. Въпреки тези размери, при отваряне и затваряне вратите ускоряват до 0,5 m/s. Също както моделите F 6010 и F 6010 Iso тя издържа на вятър до клас натоварване от вятър 3. Всичките три типа обаче се доставят също и с усилени профили за защита от вятър до клас натоварване от вятър 4.

Hörmann

Патентованите, гъвкави направляващи ремъци от PVC защитават от повреди. След злополука подовата релса на платното се избутва извън направляващите ремъци. След това платното може да се вдене отново, без чужда помощ и експлоатацията на вратата да продължи.

Моделът F 4010 Cold завършва асортимента от бързодвижещи се врати тип “хармоника”. Той е подходящ за всички зони на закрито в областта на логистиката на дълбоко замразени стоки с температури до -30°С. Тройно изолираното платно, също както и скоростта на отваряне от 1 m/s и скоростта на затваряне от 0,5 m/s, намаляват загубите на топлина. Подгряваните каси осигуряват перманентна готовност за експлоатация и гладък ход. Бързодвижещата се врата тип “хармоника” от модела F 4010 Cold се предлага с ширина до 4 метра и височина максимум 4,5 метра.

Гъвкави направляващи ремъци

Всички врати се отличават с техните патентовани, гъвкави направляващи ремъци от PVC, които в случай на груб контакт с високоповдигачи или камиони защитават от повреди и прекъсване на работния процес. След злополука подовата релса на платното се избутва извън направляващите ремъци. След това платното може да се вдене отново от персонала, без нужда от инструменти или сервизен техник, и експлоатацията на вратата да продължи. Друго предимство на гъвкавите направляващи ремъци е ниското ниво на шум при движение на платното и профилите за защита от вятър под въздействието на вятъра.

По технически причини вратите от моделите F 14005 и F 4010 Cold вместо със светлинна решетка, са оборудвани с фотоклетка за контролиране на нивото на затваряне. Двете системи отговарят на изискванията за безопасност на DIN EN 13241-1 относно вратите.

Hörmann

Бързодвижещата се врата тип “хармоника” модел F 14005 е проектирана за големи отвори за външни врати с ширина до 14 метра и височина до 10 метра.

Стандартно Hörmann предлага бързодвижещите се врати тип “хармоника” в цветовете цинково жълто, чисто оранжево, карминено червено, тъмно синьо и ахатово сиво. Също така се предлагат и специалните цветове светла слонова кост, небесно синьо, опалово зелено, антрацитно сиво, наситено черно и чисто бяло.

Може да харесате още...