Безопасност и сигурност с антипаник механизмите на Fapim

Антипаник механизмите или т. нар. заключващи устройва са предназначени да осигуряват бърз, безавариен и лесен изход от затворени помещения, където се предполага струпване на множество хора, в случаи на авария, пожар или друго бедствие. В такива моменти настъпва масова паника и дезориентация. Ето защо антипаник механизмите са от съществено значение. Безпроблемното движение на врата и скоростта са едни от най-важните фактори в моменти на спешна евакуация. Антипаник механизмите намират широко приложение в административни сгради, хотели, офиси, магазини, складове, ресторанти, музеи, спортни центрове, фитнес зали, плувни басейни, университети, училища, детски градини, летища, гари и много други.

Едноточковият антипаник е предназначен за еднокрила врата със стандартни размери. Той заключва на едно място по хоризонтала на вратата. При по-големи крила е препоръчително да се монтира триточков антипаник, който заключва на три места. Многоточковото заключване е гаранция за плътно затваряне на вратата по хоризонтала и по вертикала. При двукрила врата може да се извърши монтаж на едноточков или триточков антипаник.

Антипаник механизми с безупречно италианско качество

Сред най-разпознаваемите производители на антипаник механизми в световен мащаб е италианската компания Fapim. Продуктовата гама на Fapim се допълва от фитинги за алуминиеви прозорци и врати, които се характеризират с иновации и лекота на използване. Антипаник механизмите с марка Fapim са съчетание от стилен и модерен дизайн, надеждна изработка и качество от най-висок клас. Към днешна дата брандът изнася 90% от продуктите си в над 100 страни в цял свят. Малкият брой на компонентите в комплектите позволява изключително бърз монтаж, спестява време и ресурси на потребителя. По този начин се намалява и възможността за грешки. Всички антипаник устройства на италианския производител са разработени, тествани и сертифицирани според Европейските норми за пожарна и аварийна безопасност. Подходящи са за инсталиране както на еднокрили, така и на двукрили врати.

Продуктова гама на Fapim

В онлайн магазина на Аксес Новело ще откриете огромно разнообразие от антипаник механизми на Fapim – комплекти за еднокрила врата, тръби за антипаник, вертикално заключване за антипаник, централно заключване за антипаник, дръжки за антипаник, заключващи механизми, свързващи щанги, електрически насрещници и други. Аксес Новело предлага на своите клиенти пълна гама фитинги и аксесоари за производство, ремонт и монтаж на врати, прозорци и фасади от PVC, алуминий и дърво.

За повече информация – Аксес Новело.

Може да харесате още...