Безпрепятствени прагове от Schüco

Schüco

Schüco предлага нулеви прагове за плъзгащи се, входни и балконски врати.

Изискванията за прагове без бариери целят достъпност във всички сгради, така че те да са еднакво удобни за хора със и без увреждания.

За тази цел стандартът им е разделен на DIN 18040-1, който регулира техническите изисквания за обществено достъпни сгради и DIN 18040-2, който се отнася до оборудването на жилищни сгради и техните външни съоръжения. Този стандарт поражда специални технически изисквания, на които трябва да отговарят прозорците, вратите и плъзгащите системи, за да се гарантира, че жилищната сграда е без бариери.

Централен компонент при изпълнение на стандарта е заравнения преход. Със системните решения на Schüco, изработени от алуминий и пластмаса, може да се реализира безпрагов преход в цялата сграда.

Балконски врати

Достъпът до балкона или терасата може бързо да се превърне в опасност и дори истинска пречка за ползвателите на инвалидни колички.

Вратите за балкони или тераси Schüco AWS (Aluminium Window System)) без бариери са разработени, за да отговорят на всички изисквания за комфорт и дизайн. Балконната врата AWS без бариери може да бъде изпълнена с нулев праг на нивото на земята, което позволява безпрепятствено преминаване между вътрешното и външно пространство.

Понижаващо уплътнение със забавено хидравлично спускане позволява безпроблемен процес на затваряне. Фитингите на Schüco в рамката на крилото осигуряват леснo боравене с ръка. С нулев праг могат да се реализират следните конструкции на Schüco: алуминиеви прозорци и балконски врати AWS 70.HI, AWS 75.SI + и AWS 90 SI+ (дълбочина на монтаж 70, 75 и 90 мм), както и пластмасови балконски врати от сериите LivIng и LivIng Alu Inside.

Входни врати

Системата за врати Schüco AD UP (Aluminium Door Universal Platform) отговаря на изискванията, определени в стандарта DIN 18040 за безпрагов достъп в жилищни и търговски сгради.

Спазени са и всички класически изисквания, като водонепропускливост или въздухопропускливост. В допълнение, системата на вратите с безпрепятствен нулев праг предлага съпротива срещу взлом до RC 2. Автоматичното задвижване на люлеещата се врата дава възможност за лесен и удобен достъп без ръчно управление.

Освен алуминиевата система на вратите, PVC-U системите на Schüco също се вписват с прагово решение без бариери. Така може да се използва нулев праг при всички еднокрилни и отварящи се навътре входни врати на системата Schüco LivIng.

Плъзгащи се системи

Освен прозорците и вратите, плъзгащите се системи също трябва да отговарят на специални изисквания, за да бъдат удобни и лесни за използване за всички, със или без двигателни ограничения.

На изискванията отговарят алуминиевите плъзгащи се и повдигащи и плъзгащи се системи Schüco ASE 60 и ASE 80.HI, както и повдигащо-плъзгащата се PVC система Schüco LivIngSlide.

Нулевият праг без бариери осигурява допълнителен комфорт и плавен преход между вътрешни и външни пространства. И класическите изисквания, като ефективна топлоизолация и устойчивост на взлом до RC 2, могат лесно да бъдат изпълнени в комбинация с нулевия праг за системите за плъзгане и повдигане, направени от алуминий и пластмаса.

Може да харесате още...