Безпрофилна система за панорамно остъкляване на Юнипласт

В края на 2012 г. Юнипласт добави нов продукт в продуктовата си гама. Фирмата е усвоила и е в състояние да предложи уникална система за безпрофилно панорамно остъкляване с много широко приложение в областта на строителството:

– за екстериорно приложение:
– остъкляване на балкони
– хотели, ресторанти, магазини, кафенета
– басейни
– перголи
– тераси и веранди…

– за интериорно приложение:
– за вътрешно преграждане на офиси и големи помещения
– за конферентни зали
– вътрешни преградни стенни конструкции…

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СА БЕЗКРАЙНИ…

Осигурява се пълно използване на откритите площи през всички сезони и при всякакви атмосферни условия. Елементите се обслужват леко и могат да се използват в напълно отворено, полу-отворено или затворено състояние. Те не променят фасадата и макар да не се говори за максимални стойности на топлоизолация, те значително подобряват енергийната ефективност на помещенията или сградите, където се прилагат и пестят средства за отопление и климатизация. Предпазват от шум и прах.

Широкото приложение на системата се дължи на изключителната й гъвкавост.

Безпроблемно се остъкляват правоъгълни, заоблени форми, помещения с неправилни форми и т.н.

Системата е с долно водене на крилата/панелите. Долната релса за движение може „да стъпи” върху настилката или борда, а позволява и пълно потъване в замазка или подово покритие, особено важно в случаите с магазини, ресторанти и пр.
Тази особеност на системата позволява максимална приложимост по отношение и на покривните конструкции, доколкото не е необходимо те да са носещи.

Конструкциите могат да се отварят наляво или надясно, или и двете. Вратата може да бъде в един от краищата или по средата, а при необходимост да се използва като обикновен панел и да се прибере в един от краищата на конструкцията.

Конструктивната якост и надеждното укрепване на подвижните елементи позволяват височина на конструкцията до 3м , когато се използва закалено стъкло или триплекс с дебелина 10 мм и до 3,3м при стъкло с дебелина 12 мм.

Системата притежава завидни естетически качества – на разположение са всички цветове по RAL и дървесни видове за алуминиевите елементи, а що се отнася до стъклото, то също може да бъде в най-различни тонове и разцветки, годни за закаляване или влагане в триплекс.

Стандартното заключване на крилата на конструкциите е двойно, което наред с използването на елементи от неръждаема стомана, гарантира необходимата надеждност и сигурност. При завишени изисквания за сигурност или с декоративни цели може да се приложат и допълнителни заключващи системи или елементи, каквито се считат за необходими.

Друг характерен момент е това, че за движението на крилата не се използват ролки, лагери, колички и др. Това придава на системата допълнителна надеждност и облекчава поддръжката.

И не на последно място –конструкциите се доставят и монтират при много добро съотношение на цена и качество и могат да задоволят широк потребителски интерес.

Естествено, системата се доставя с европейски сертификат и СЕ знак за качество. Гаранцията е за 5 годишна безпроблемна експлоатация.

Може да харесате още...