Борба срещу проникването с взлом в Германия

vzlom

30-милиона безвъзмездна помощ за предпазване от кражби

Федералното правителство иска да насърчи защитата срещу кражби в домовете. Вече са предвидени по 10 милиона евро за тази и следващите две години.

Бюджетният комитет на Бундестага отпусна безвъзмездни средства в размер на 30 милиона евро, за подобряване на защитата на къщи и апартаменти срещу крадци. Ще се подпомага също и монтажът на алармени системи, подсилени врати, прозорци и решетки на сградите с държавна собственост. Досега това се правеше само при енергийните ремонти или реновирането на стари сгради.

Така държавата за в бъдеще ще финансира 20% от инвестициите до максимумът от 1500 евро на поръчка. Минималният обем на инвестицията ще е 500 евро. Очаква се от това насърчаване на материалните разходи за сигурност да се възползват много хора.

Условията за допустимост и трябва да бъде доуточнени през следващите месеци. Програмата ще стартира от есента.

Volker Kauder (CDU), заяви пред вестник „Bild“, че политиката трябва скоростно да отговори на „бързо нарастващите кражби с взлом“ в апартаменти и къщи. „Ние знаем, че извършителите често се въздържат от действия, ако не могат бързо да проникнат в имотите“, каза Kauder. Ето защо, пасивната защита от проникване ще се насърчава финансово за напред.

Броят на кражби в Германия се е увеличил рязко през последните години. За 2014 г. броят на кражбите е над 152 000 според полицията.

Може да харесате още...