BOS – устойчива рамка, бързо монтиране

bos

Производителят на стоманени рамки за врати и прозорци BOS беше един от екипите, взели участие в разширяването на болницата Waldkliniken Eisenberg в Тюрингия. Общо около 600 BOS рамки бяха монтирани в престижния имот, планиран от звездния архитект Матео Тун.

bos

Waldkliniken Eisenberg от години е сред най-добрите болници в Германия – през 2020 г. беше открит отделен блок, проектиран от италианския архитект Матео Тун, който е описван като една от най-устойчивите болнични сгради в Европа. За Матео Тун, който вече е построил множество хотели в луксозния сегмент, това е първият проект в сектора на здравеопазването. Неговото изказване „Пациентът е гост” е червената нишка в концепцията за Waldkliniken Eisenberg.

bos

Устойчив избор на материали

С оглед на устойчивостта, при избора на рамки за врати архитектурната фирма се спира на стоманени рамки от BOS – Best Of Steel, тъй като производителят комбинира дизайна с устойчива конструкция (оценена според критериите на LEED и DGNB). В новата сграда са използвани общо около 600 рамки BOS Duo 15Z. Според компанията, при Duo 15Z не се налага запълване, което означава, че не е необходимо изчакване разтвора да изсъхне и няма допълнителни разходи за майстори.

bos

Нивелиращият анкер на BOS позволява по-бърз монтаж, тъй като не е необходимо рамката да бъде подравнявана. Оптичните аспекти също играят важна роля за архитектите. Duo 15Z е двукорпусна рамка, чийто преден и заден корпус са вмъкнати в отвора на стената в противоположни посоки. Тъй като винтовата връзка не се вижда, рамката изглежда като рамка на вратата само от една част. Към това се добавя и фактът, че Duo 15Z се предлага и за пожароустойчиви и димозащитни врати.

bos bos

Може да харесате още...