« Обратно към ФИРМИ

ХИДРО БИЛДИНГ СИСТЕМС ЕООД

    • Адрес:
    • София, ж.к. Лагера, ул. Смолянска 10, ет. 2 ап. 5
    • България
    • 1612

Фирмата е основана през 1948 като бизнес подразделение на Wieland Werke (компания със сто и осемдесет годишна история и годишен оборот приблизително 1,2 милиардa евро) в Улм, Германия.

От 1990 WICONA е марка на Hydro Building Systems и част от Hydro Group.

Hydro е третият по големина доставчик на алуминий и алуминиеви продукти в света с фабрики и заводи в повече от 46 държави и вторият по големина производител на водноелектрическа енергия (21 ВЕЦ, с около 8 %  дял от общия сбор за добив на електроенергия в Норвегия). Компанията е базирана в Норвегия с централа в Осло, развива бизнеса си на всички континенти и за нея работят 19 000 служители в 40 държави.

През 2009, Hydro е водеща алуминиева компания в Индекса за устойчивост на Дау Джоунс (DJSI) – за четвърта поредна година се радва на този успех. Компанията получава високи оценки за докладите си за управление на риска и кризата, за етичните си принципи, прозрачността, политиката за околната среда и управлението на стратегията си за биологично разнообразие и опазване на климата.

Hydro обхваща целия цикъл на производство на алуминий. От рафиниране на боксит и създаване на електрическа енергия, до производство на първичен алуминий и изделия за машиностроенето, автомобилостроенето и транспорта, продукти с приложение в строителство, екструдирани профили, валцовани продукти, листова ламарина, продукти приложими в хранително-вкусовата промишленост.През май 2010 Hydro закупи дяловете на третатa по големина минa за производство на боксит в света намираща се в Бразилия – Paragominas, на стойност 4,9 милиарда Евро и по този начин си осигури суровина за производството на първичен алуминий, за следващите 100 години.

Марката WICONA като част от Hydro Building Systems предлага системи от алуминиеви профили, аксесоари, обков, техника за обработка, софтуер и техническа помощ.

В продължение на 60 години WICONA е синоним на алуминиеви профилни системи, които отговарят на най-високите стандарти на нашето съвремие.

Алуминиевите профилни системи WICONA за фасади, прозорци и врати са определяли стандартите в индустрията от самото начало. Те са базирани на съвместими системни концепции и следователно прецизно отговарят на изискванията, които са ключови за Вашия успех: опростено, спестяващо време производство, високо ниво на безопасност на процеса, максимална гъвкавост на приложение.
 
Последователното по-нататъшно разработване на продукти и на концепцията WICONA Unisys, формират основата. В допълнение, марката предлага цялостен набор от различни видове услуги, като консултации, поддръжка и техническа помощ, служители със силни технически познания и опит, закрит логистичен център и модерен завод за прахово боядисване на профилите WICONA.
 
Тази комбинация от услуги, персонал и опит гарантира висококачествени продукти и технически изпитани решения, които се търсят от компании по цял свят, когато се отнася до изпълнение на амбициозни проекти.