« Обратно към ФИРМИ

ХЬОРМАН БЪЛГАРИЯ ЕООД

    • Адрес:
    • София, ул. Фарма парк 19, Западна Индустриална Зона
    • България
    • 1532

Към пазара на строителни елементи днес се добавят вратите за дома и индустрията на фирма “Хьорман”, като в рамките на Европа това е най-голямата фирма в този бранш. Това бе постигнато през годините от фамилната фирма посредством постоянен растеж, иновации, гаранции за качество и близост до клиента.

Фирма “Хьорман КГ” се ръководи вече за четвърто поколение от внуци и правнуци на създателя на фирмата. Съдружници са Томас Й. Хьорман, Мартин Й. Хьорман, като и Кристоф Хьорман.

Аугуст Хьорман (1886-1912) е произвеждал в шлосерската си фабрика в Биелефелд стоманени врати. Синът му Херман (1912-1994) създава в Щайнхаген след войната фирмата на баща си на практика наново.

Той дава през 50-те години на фирмата си решаващия импулс за развитието и посредством производството на революционния продукт гаражна врата тип “летящо крило” (врата "Berry"), наименована на откриватяля и.

Спестяващата място, вертикално отварящата се секционна врата за гаражи и индустриални помещения дава през 60-те признаците за едно многообещаващо бъдеще. Фирмата започва да се разраства извън границите на родното си място в Щайнхаген. Продуктовата палета се разраства ежедневно. Днес тя обхваща противопожарни и многоцелеви врати, сгъваеми и плъзгащи се врати, интериорни врати, системи за врати и прозорци, както и задвижвания за врати.

Общо 10 завода се изграждат от средата на 60-те години в Германия и Белгия. Днес към групата на “Хьорман” принадлежат фирмите: “Schörghuber” , “Ampfing”, “Seuster” , “Lüdenscheid”, “Berner Torantriebe”, “Rottenburg”, “Dyna Seal”, “Alkmaar” / “NL”, както и “Tubauto SAS”, “Sens” и “Garador Holdings”, “Yeovil”, водещи производители на гаражни врати във Франция и Великобритания. От 2000-та година “Hörmann Beijing Door Production” произвежда в Пекин, Китай индустриални системи и врати. През 2002-та година “Hörmann Inc” в САЩ започна производството на гаражни врати и задвижвания за американския пазар.

- Гаражни врати
- Индустриални врати
- Задвижвания
- Техника за разтоварване
- Интериорни врати
- Каси
- Алуминиеви прозорци