Butylver TPS – термопластичен дистанционер от най-ново поколение

Все повече производството на прозорци и архитектурни фасади е фокусирано върху високо персонализирани продукти със специален дизайн и авангардни функции, създадени специално за подобряване на комфорта на живот. Изисква се перфектно комбиниране на технологии и елементи за създаване на висококачествени изолационни стъклопакети с още по-големи размери и често неправилни форми. Развитието на „топъл край“ технологиите е отговорът на стъкларската индустрия на тези предизвикателства.

Fenzi Group отдавна претендира за най-широкия и всеобхватен набор от технологии за производство на „топъл край“ дистанционери за изолационни стъкла, благодарение на което е утвърдила своята тествана във времето позиция на световен лидер. Сред тях най-високата оценка е за Butylver TPS, термопластичен дистанционер от най-ново поколение, разработено в лабораториите на Fenzi Group и произведено с най-висока ефективност и индустриална автоматизация.

Butylver TPS е хомогенен дистанционер от полиизобутилен с вградени десиканти. В един единствен продукт са съчетани традиционния дистанционер за стъклопакети, молекулно сито и уплътнител, осигуряващ оптимална адхезия с минимална пропускливост и отлична механична стабилност – всички елементи, които осигуряват пълна топлоизолация и издръжливост във времето.

Характерно за Butylver TPS дистанционерите е, че веднага след вграждането им, те бързо и здраво прилепват към стъклата. Това е ключов аспект не само от гледна точка на ефективността на изолационните стъклопакети, но и от гледна точка на по-голяма безопасност при деликатната обработка на стъклата по време на производството.

Подобно на всички „топъл край“ дистанционери от Fenzi Group, Butylver TPS също осигурява отличен (много нисък) PSI коефициент, осигуряващ значително намаляване на топлопреминаването през прозореца с много положителен ефект върху енергийната ефективност както при отопление, така и при климатизация.

Механичните свойства на Butylver TPS също имат особени предимства по отношение на устойчивостта на постоянни въздействия като вятър и изменения в температурата. Механичната стабилност на продукта играе решаваща роля за минимизиране на тези ефекти, значително намаляване на натоварването в краищата и увеличаване на издръжливостта на прозореца.

Може да харесате още...