Casa Cubica е контейнерна вила за блага почивка

Корабните (транспортни) контейнери са предназначени за превоз на товари, а не за хора, затова е предизвикателство да се опиташ да превърнеш контейнер в къща. Дизайнерите на Casa Cubica в Коста Рика обаче са построили няколко интересни контейнерни къщи и тази хитра вила е между тях.

Къщичката е проектирана така, че да се пази от слънцето посредством облицовка от метална обшивка, която образува въздушно пространство около стените и по този начин ги изолира. По подобен начин и палубата на покрива пази дома от слънцето, така че да не го напича директно. В единия край на дома има разширение, което може да осигури пространство за две легла, а и добавя малко визуално разнообразие. Слънчевият сенник се сгъва, за да „запечата“ дома за повече сигурност.

Вътре има сгъваемо легло, скрито зад падащата маса на трапезарията.

Запознатите с къщи от корабни контейнери често се оплакват, че тези домове са прекалено тесни, за да могат да се определят като прилични жилищни пространства, но Cubica са свършили наистина добра работа и са намерили място за всичко, така че човек вътре да не се чувства притиснат. Тук дори има и пълна пералня, действаща кухня и светла баня.

greentech.bg

Може да харесате още...