Централата на Nordea в Копенхаген с решение за остъкляване от Vetrotech

Vetrotech

Голямата скандинавска финансова компания Nordea се премества в чисто новата си централа в Дания, разположена в модерния район Ørestaden в Копенхаген. Реномираната датска архитектурна компания Henning Larsen Architects е отговорна за дизайна на сградата и района около нея. Важен акцент е поставен върху функционалността на сградата и превръщането на пространството пред нея в приятен парк. Ørestaden е сравнително нов район на Копенхаген, който бързо става известен с очарователната си архитектура.

Vetrotech предоставя над 1 600 м² от своето решение за остъкляване Contraflam Lite Structure EW30. Освен всичко друго, стъклото на Vetrotech е използвано за реализиране на зашеметяващите и изпълнени със светлина атриуми на сградата, които са заобиколени от впечатляваща инсталация от пожароустойчиво стъкло чак до 6-ия етаж.

„Проектът на Nordea имаше строги изисквания за документиране на стойностите за намаляване на шума. Във Vetrotech наличието на документация винаги е от решаващо значение и затова можехме бързо да предоставим доклади за звуковите характеристики, изчислени от нашата компания майка, Saint-Gobain“ – казва Kjeld мениджърът за Северна Европа на Vetrotech Saint-Gobain Nordic & Baltic, Дания.

Vetrotech

Основни постижения на проекта

Vetrotech успя да отговори на високите архитектурни изисквания по отношение на пропускането на светлина и качеството. Contraflam Structure е перфектното решение за осигуряване на високо ниво на пожарна безопасност, като същевременно действа като изключително естетичен архитектурен елемент.

Предизвикателства пред проекта

“Да се изпълнят изискванията на архитекта по отношение прозрачността на стъклото беше предизвикателство. Нашето решение е Diamant Glass на Saint-Gobain.”

Компанията е представена на българския пазар от Александър Трифонов, 0887979164, trifonovsolutions@gmail.com.

Снимки: Vetrotech

Може да харесате още...