„Чех-Пласт“ ООД откри своята нова разширена и модернизирана производствена база във Враца.

Закупуването на линии със CNC управление за производство на Алуминиеви и PVC прозорци на стойност 1,7 милиона лева бе извършено по ОП „Иновации и конкурентноспособност“. Новото производствено хале, складовете и прилежащата инфраструктура за над 1,8 милиона лева са извършени със собствен и банков ресурс.

Така направената инвестиция за над 3,5 милиона лева през последната година е най-голямата за частния сектор в Община Враца.

Негово Високо Преосвещенство Митрополит Григорий извърши водосвет и пожела много успехи на новото разширение на производствените мощности.

Дългогодишните служители на Чех пласт помнят, че на ежегодните фирмени семинари от 2006 г. управителят г-н Иванов е споделял за намеренията си да участва по европейски проект за закупуването на такива нови линии. Тогава – най-вече за PVC прозорци, защото в това производство работата е протичала в трисменен режим. През 2007 г. фирмата започва да изкупува парцелите срещу своята базата и да подготвя изпълнението на разширението, но последвалата световна криза и сериозния спад в строителството забавят техните планове.

Но сега десет години по-късно всичко планирано вече е факт. С излизането на европейските пазари се оказва, че алуминиевите прозорци са интересни за западните пазари, затова в проекта по ОП е включена и линия за алуминиви прозорци.

През 2014 г. започва подготовка на проекта по ОП “Иновации и конкурентоспособност”, процедура “Подобряване на производствения капацитет на предприятията”.

Фирмите УРБАН БИ България и KLAES доставят машините и софтуера за управлението им. Така Чех пласт освен, че повишава качеството, и увеличава производителността съответно на цех Алуминий – 1,7 пъти и на цех PVC – 2,5 пъти.

За разполагането на новите линии и коренната промяна в междуоперационния и междуцеховия транспорт се налага проектирането на новата производствена-складова част, покрит склад за палетизирани алуминиеви профили и дострояване на офисната част.

Служителите на Чех пласт изработват и монтират прозорците, вратите, конзолните портали и пилоните за знамена.

Димитър Иванов завърши: “На всички ви благодаря за ползотворната съвместна работа, която разбира се не вървеше винаги гладко, но се надявам, че и вие сте доволни от сътвореното и можете спокойно да кажете – това сме го изпълнили ние”.

Може да харесате още...