Чех пласт проведе традиционния годишен семинар

Събитието се състоя в оформена  импровизирана зала,  част от цех „ПВЦ дограма”, в която бяха разположени местата за сядане, екран и мултимедия за онагледяване на презентации и показване на снимки от обекти и изложения.

Г-н Румен Иванов, представител на Хьорман България ЕООД,  запозна аудиторията с новостите в продуктовата гама и промоциите на гаражни врати. Обърна необходимото внимание на особености при монтажа и измерването на вратите.

На възникналите въпроси г-н Иванов отговори компетентно и онагледи някои особености чрез мултимедийна презентация.

Г-н Пламен Коруев, представител на германската фирма  WINKHAUS, показа и подробно обясни предимствата на новото поколение обков  „aktivPilot”, който от юни до края на годината ще замести стария.

Третата лекция бе  изнесена от инж. Асен Антонов – конструктор в HIL АД . Тя протече по-нестандартно, като разговор и дискусия по новите профилни системи на Alumil и не толкова новите, но отскоро използвани в Чех пласт при поръчки от Франция, Гърция и Белгия.

От новите системи на  Alumil г-н Антонов се спря основно на наложилата се напоследък в Гърция М20000, която е разработена да използва само обков за PVC за отваряемите елементи.
Дълго дискутиран бе и начинът на отводняване на плъзгащите системи S400 и S450, както и плъзгане с повдигане – М300, като г-н Иван Димитров – собственик на HIL АД  се ангажира да отправи въпросите и към конструктивния отдел на завода  Alumil.

Следобедната част от семинара бе своеобразен отчет на служители от  Чех пласт, които са посетили изложения, конференции и семинари в страната и чужбина. Със снимки и рекламни материали от най-голямото специализирано изложение за врати и прозорци – Fensterbau Frontale 2012, те пресъздадоха новостите и атмосферата на изложението. Тяхното пътуване бе организирано от РЕХАУ България ЕООД.

Презентирана беше и системата за принудителна вентилация с рекуператори вградени в касата на прозореца.
Обсъдени бяха особеностите, качеството и спецификата на дограмите на нашия нов белгийски партньор Beliprof и монтажа им в Белгия.

 

Може да харесате още...