Чех пласт пусна супермодерни линии за дограма

Chehplast

На 9 ноември се проведе заключителна информационна среща по проект „Чех пласт” в стремеж към ръст на производствения капацитет”. Той се реализира по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г. Общата стойност на проекта е 1 669 291.12 лв., от които 999 905.39 лв. е субсидия.

Подробна презентация за изпълнените дейности направи Жени Кутевска от екипа за управление. Тя подчерта, че след успешно проведената процедура и подписания договор с доставчка, в срок е доставено новото оборудване за двете производствени линии- за алуминиева и PVC-дограма. Това ни позволява да приключим предсрочно проекта. „Особено ни улесни електронното отчитане на проекта, което пести много време и усилия”, подчерта тя.

Благодарение на модерното оборудване, произведено в Германия и Италия, компанията отчита 26 % ръст на производството, нови пазари и ръст на износа. Внедряването на новите технологии позволява напълно автоматизирано производство и драстично намаляване на брака- до 0.2 %.

Chehplast

Управителят на „Чех пласт” ООД инж. Димитър Иванов показа двете нови линии на участващите в информационната среща. Високата производителност на новите машини обаче няма да доведе до намаляване на работни места, а напротив- увеличеният обем ще доведе до назначаването на двама нови работници. „С новите машини правим значителна крачка напред в производителността си и се нареждаме сред водещите фирми в страната. През следващата година имаме готовност да кандидатстваме и нови машини за производството си на стъклопакети, които ще настаним в новото ни производствено хале. Надяваме се да участваме и в проектите за саниране на жилища в страната с висококачествената си дограма”, заяви инж. Иванов.

Може да харесате още...