Четвърто издание на Европейските награди за българска архитектура VIZAR 2018

От 5-ти до 10-ти юни 2018 г. в София ще се състои четвъртото поредно издание на Европейските награди за българска архитектура VIZAR. Наградите се осъществяват с подкрепата на Европейския културен парламент и през изтеклите години се утвърдиха като авторитетен форум на националната ни архитектура.

VIZAR 2018 се осъществява в салоните на Националната художествена галерия, под егидата на Министерството на културата и с подкрепата на Столична община.

Българските архитекти, работещи в цял свят – София, Париж, Лондон, Ню Йорк, Барселона и др., са поканени да представят в изложба- конкурс свои проекти и реализации, създадени през  последните няколко години.

Заедно с изложбата-конкурс за архитектурни проекти и реализации, VIZAR съвместно със Столична община организира и Конкурс на тема „Вторичен градски център, зона „Централна гара“ – София“. Творбите ще се оценяват от авторитетно  професионално международно жури с представители от Швейцария, Холандия, Германия,  Дания, Франция  и др.

VIZAR 2018 се провежда с медийната подкрепа и участие на Българската национална телевизия и Българското национално радио.

В периода 5-ти – 10-ти юни творбите на българските архитекти от цял свят ще бъдат експонирани в Националната художествена галерия – София, пл. „Княз Александър I“.

Повече информация за наградите.

 

Може да харесате още...