Цветни междинни слоеве от поливинил бутирал

Vanceva

Произвеждайки широк спектър от цветове за ламинирано стъкло, Vanceva дава творческа свобода на архитектите и дизайнерите. Цветните междинни слоеве на Vanceva могат да се комбинират, за да се създадат над 170000 прозрачни, полупрозрачни или непрозрачни цвята за желания тон и интензивност. Цветните PVB междинни слоеве на Vanceva са използвани в Emporia, търговски център, разположен в Малмьо, Швеция.

Проектирана от Герт Вингорд от Wingårdh Arkitektkontor, тази сграда има два главни входа, всеки от които е изработен от цветно извито стъкло, като в единия са използвани междинни слоеве Vanceva в синкав цвят, а в другия – в цвят охра. Фасадата на Emporia представлява плоска стъклена повърхност, изтеглена навътре и нагоре, за да се създаде великолепен извит вход.

Vanceva

Изработени са 567 калъпа, в които са изляти общо 815 извити стъклени панела, като най-големият от тях е с размери 3571 x 2718 мм. Заради свободната геометрия стъклото трябваше да бъде огънато чрез техники за нагряване, за да се постигне високо оптично качество, което да намали следите от матриците, и ниско остатъчно напрежение. Ключов момент за постигане на концепцията на архитекта беше изборът на подходящ продукт, който да придаде цвят на стъклото, като същевременно поддържа висока прозрачност и слабо замъгляване.

Кехлибареният цвят е постигнат чрез комбиниране на коралово розово със златисто и опушено сиво на Vanceva. Когато става въпрос за син цвят, близък до цвета на океана, е използвана комбинацията от сапфирено синьо и опушено сиво.

Снимки: Vanceva

Може да харесате още...