Цветно стъкло превръща в приказка детска градина в Китай

Kaleidoscope

SAKO Architects пресъздадоха в естествен размер една вълшебна детска играчка. За проекта Kaleidoscope те използваха цветно стъкло и движението на слънцето върху изцяло бял фон в детска градина в град Тианшуй, Китай.

Shanxi Jingfeng Glass Co. произвежда десет междинни слоя Vanceva PVB в ламинирано стъкло за арките над вратите и прозорците, както и за перилата в коридорите и стълбищата.

Kaleidoscope

Амар Ал Асам от WOCA признава намерението на архитектите да създадат позитивна учебна среда. За дизайна на Kaleidoscope той казва: „Красивото и игриво приложение на цветното стъкло прави детската градина привлекателна, весела и вдъхновяваща за децата. Виждат се пропорциите на цветните пръски спрямо белия фон, както и изборът на меки градиентни цветове.”

Kaleidoscope

Когато слънчевата светлина нахлуе в предверието на сградата и по централното стълбище, тя образува цветни сенки с различни форми. Тези свободно течащи дъги се припокриват и създадат красив ефект на калейдоскоп, който се върти с движението на слънцето през целия ден. През нощта вътрешното осветление превръща сградата в спиращо дъха произведение на изкуството.

Kaleidoscope

Kaleidoscope

Може да харесате още...