Дървени и стъклени интериорни врати Hörmann със задвижване PortaMatic

Задвижването за интериорни врати PortaMatic е подходящо не само за частни домове по отношение на комфорта и живеенето в съответствие с възрастта, но също и за строителството на обществени сгради, където осигурява безпрепятствен и хигиеничен достъп до всички зони.

Автоматично задвижваните врати намират приложение като безбариерно решение не само по отношение на комфорта и живеенето в съответствие с възрастта. Задвижванията за врати осигуряват безпрепятствен достъп и хигиена също и в обществения сектор, например в административни сгради или лекарски практики. Hörmann подпомага своите клиенти в тази посока и предлага като опция оборудване на почти всички видове дървени и стъклени интериорни врати със задвижването PortaMatic.

В зависимост от размерите и теглото почти всички врати на Hörmann се предлагат като опция в комбинация със задвижването за интериорни врати PortaMatic и така спомагат за осигуряване на заобикаляща среда без бариери.

Обществото продължава да застарява и все повече хора желаят да останат мобилни в дома си, когато остареят. С оглед на това много от крайните клиенти имат желание „още днес да помислят за утре“ и да си осигурят максимален комфорт. В обществените сектори като лекарски практики и административни сгради освен комфорта и безпрепятствения достъп от голямо значение е също и хигиената. На фона на всички тези аспекти отварянето и затварянето на вратите може да се окаже голямо предизвикателство. Партньорите на Hörmann биха могли да насочат вниманието на клиентите си към предлаганото като опция допълнително оборудване със задвижване за врата.

В зависимост от размерите и теглото почти всички дървени и стъклени врати Hörmann могат да се комбинират като опция със специално пригоденото за интериорни врати задвижване PortaMatic. С него интериорните врати се отварят и затварят автоматично с помощта на монтиран на стената манипулатор, безконтактен сензор, дистанционно управление с радиовръзка или апликация.

В зависимост от изискванията специално разработеното за интериорни врати задвижване PortaMatic може да се командва от стенен манипулатор, безконтактен сензор, дистанционно управление с радиовръзка или апликация.

Задвижването PortaMatic се отличава с изключително ниска консумация на ток и по наши наблюдения е с 25 процента по-изгодно от съпоставими задвижвания за врата на други производители. То разполага с вградено LED осветление, предлага се в бял и сребрист цвят и при необходимост може да издава акустичен сигнал, който да оповестява движение на вратата. Като най-доброто до момента задвижване за интериорни врати PortaMatic е оценено с 1,7 от дружеството за геронтотехнологии и отговаря на очакванията на поколението „50 плюс“ по отношение на комфорт, качество и естетика.

Тъй като направляващата релса на PortaMatic се залепва върху платното на вратата Hörmann, при необходимост тя може да се отстрани без следи, което прави задвижването подходящо не само за собствени жилища, но също и за такива под наем.

PortaMatic е много удобно също и за жилища под наем: направляващата релса на задвижването се залепва за платното на вратата и при необходимост може да се отстрани без следи. Връзката с електрическата мрежа се осъществява през стандартен контакт посредством кабел върху или под мазилката.

За повече информация – Hörmann.

Може да харесате още...