Дървесна къща от пръти се увива около големите борове

Изградена от пръти, тази дървесна къща е проектирана от Antony Gibbon Designs с идеята да подражава на закръглените органични форми, които срещат в природата.

Целта е била да се създаде дървесна къща, която може да се слее с околната природа и едва ли не да се превърне в част от нея, замаскирана сред в околните гори.

Дървесната къща се състои от серия от капсули, наподобяващи шушулки, които са прикачени всяка към отделно дърво с помощта на скобена техника, която не причинява вреда на дърветата или смущения при растежа им. Всяка капсула има централна вита стълба, която води до открита платформа отгоре.

Платформата се състои от една цялостна „палуба“, която позволява достъп до съседната „шушулка“ и осигурява допълнителна подкрепа за общите структури. Само една от „шушулките“ има вита стълба, която стига до нивото на земята.

Интериорът на всяка шушулка, може да подслони двама души, а платформата отгоре е предназначена да взаимодейства с горските околности, предоставяйки панорамна гледка към дърветата.

Всички материали, използвани за изграждането на дървесната къща, са от устойчиви материали и не вредят на дървета по никакъв начин, подчертават архитектите.

greentech.bg

Може да харесате още...