Дървесни къщички за приключенски настроени гости

  
Фантазията се среща с устойчивата дърводелска опитност в Kulturinsel Einsiedel – ръчно изработен екологичен увеселителен парк, направен от дърворезба, пълен със странни дървесни къщички за приключенски настроени гости. Всяка отделна структура е изпълнена с митология. Никъде няма прав ъгъл, колкото и окото да търси. Поемете на виртуална разходка, за да нарушите монотонния ритъм на бюрото пред настолния си компютър.

   
Дванадесет акра земя са формирали „Острова на културата“, който се откъсва от немската земя не чрез воден път, а благодарение на своя коренно различен и фантастичен подход към живота. Форестер Юрген Бергман изучил изкуството на дърворезбата и скоро започнал да експериментира с изграждането на големи скулптури и игрово оборудване от дърво. Паркът започнал да придобива форма като изложба на хитроумните игрови творби на резбаря. Скоро обаче все повече и повече хора започнали да чуват и научават за чудните „обекти“ в гористата местност – и да водят децата си да поиграят  там. Така Бергман решил да отвори увеселителен парк. Днес това е напълно развит фантастичен горски свят, който привлича любителите на забавление от всички краища на света.

  
Сървесните къщички са вплетени в структурата на гората. Има девет индивидуални къщи, свързани помежду си с рампи, пътеки и слънчеви палуби, които се издигат на над 10 метра сред балдахини от листата на дърветата. Всяка къща си има жител – фея или трол – с придружаващите го традиции. Така например в къщичката на  Фиона от гостите се иска да копче като подарък за Фиона.

  
Луксозни къщи са оборудвани с душове и кухни, а обикновените жилищни стаи разполагат с общ душ блок. Могат да се наемат и места за къмпингуване, отново сред клоните на дърветата. За посетитеилте, които предпочитат да останат здраво стъпили на земята, има избор от малки хълмове, колиби и шатри, както и землянки в средновековен стил.

greentech.bg

Може да харесате още...