Deceuninck рециклира ненужните прозорци и така затваря цикъла

Deceuninck

Deceuninck отваря своя нов завод за рециклиране в Diksmuide (Белгия), в непосредствена близост до съществуващо съоръжение за смесване на PVC отпадъци с капацитет от 105 000 тона / годишно. Три милионната инвестиция включва и оборудване за рециклиране на твърдо PVC. Капацитетът от 20 000 тона прави Deceuninck Recycling в Diksmuide най-голямото по рода си такова съоръжение за рециклиране на твърдо PVC в страните от Бенелюкс.

Deceuninck преобразува 100% от рециклирния материал в нови прозоречни системи и строителни продукти. Преди 50 години Deceuninck започва да проектирането на продукти, които са 100% рециклируеми. Днес веригата се затваря.

Tom Debusschere, главен изпълнителен директор:
Тази нова дейност се вписва в рамките на глобалната стратегическа визия, която сме създали през 2009 година. Нарекохме я “Изграждане на устойчив дом” и го поставихме на три стълба: иновации, екология, дизайн.

Tom Debusschere

В тази връзка мисля, че е наш дълг да се заемем и с рециклирането. До този момент, външни наши партньори са правили това за нас, но сега създадохме вътрешен компетентен център в непосредствена близост до съществуващо съоръжение за смесване на PVC отпадъци. Ние сме убедени, че това, които правим е нещо правилно, и че тези вложени три милиона евро ще бъдат възвърнати в рамките на 3 години.

Единичните остъклени PVC прозорци, монтирани в края на 60-те и 70-те години, сега се заменят с по-добре изолирани двойни или тройни стъклопакети. Тъй като PVC прозорците навлязоха на пазара през 80-те години, можем да очакваме увеличение на отпадъците от PVC профили идните години.

PVC е ценен материал и не трябва да завършва цикъла си депо или инсинератор. Старите демонтирани прозорци могат да бъдат върнати на Deceuninck за рециклиране. За събирането и транспортирането ние си сътрудничат с публични и частни компании за управление на отпадъците, строители, малки фабрики и монтажници в радиус от 500 км, като включваме Северна Франция и Западна Германия. Каним всички свои клиенти да върнат старите профили от твърдо PVC за рециклиране в Diksmuide. До 2016 г. планираме да запълним капацитета от 20000 тона.

Най-зелената суровината е тази, която човек не консумира.

Днес, на нашия 75-ти рожден ден, Deceuninck затваря веригата.

Може да харесате още...