Diamant – стъклото с висока прозрачност и изключителна бистрота

Diamant на Glassolutions, част от Saint-Gobain Group, е уникално, изключително чисто стъкло, което се отличава с привлекателен външен вид и оптични качества.

Ниското съдържание на желязо води до по-висока пропускателна способност на светлината и намален зелен цвят, присъщ на обикновеното стъкло.

Така Diamant предлага решение и многобройни приложения на места, където е необходима допълнителна степен на яснота и прозрачност.

Diamant се предлага с 4, 6, 10, 12, 15, 19 mm дебелина.

Интериорен дизайн или декорация

Diamant е отлично базово стъкло при нанасяне на бяла или цветна декорация със ситопечат, за използване в преградни стени, врати, душ кабини и като изолационно стъкло.

Като непрозрачен облицовъчен елемент, Diamant може също да бъде покрит или боядисана с боя.

Мебели

Diamant е особено ефектен при плотове за маси, офис бюра или магазини, които изискват дебело стъкло с безцветни ръбове.

Витрини и витрини

Diamant може да се използва за производство на ламинирано защитно стъкло с много малка разлика в цветовете – дори и при екстремни дебелини.

Diamant може да се използва и за производство на антирефлексно защитно стъкло, което позволява изложените продукти да бъдат показани с допълнителната сигурност на ламинирано стъкло и гледани с намалено отражение.

Специални приложения

Благодарение на по-високото си ниво на UV пропускливост, в сравнение с това на прозрачното флоатно стъкло, Diamant е идеално за приложения, изискващи това свойство, като например слънчеви панели, фотоволтаици, стъклени корпуси за медицинско измервателно оборудване и градинарство.

Енергийна ефективност при прозорци

По-високата слънчева пропускливост на Diamant е идеална за използването му в запечатани агрегати, особено в контекста на Window Energy Ratings, когато се комбинира с Planitherm Total +, което е революционно високоефективно термоизолиращо (нискоекранно) стъкло, оптимизирано, за да помогне на прозорците да постигнат най-високите си стойности на енергийна ефективност (WER).

Може да харесате още...